RETSEPTISOOVITUSED! Tervistav start nädalale ehk kreeka jogurti kolm nägu
Kreeka jogurt kannab auga oliiviõli, kreeka pähklite, mee ja teiste tervisetoitude kõrval väetoidu tiitlit ja on tänu mitmekesistele kasutusvõimalustele toiduvalmistamisel hinnatud komponent. Valio toidublogija Kristian Neemela soovitab seoses Alma maitsestatud kreeka jogurtite turuletulekuga kolme eripalgelist retsepti, mis demonstreerivad hästi kreeka jogurti rikkalikku maailma. Retseptitrios on kiirelt ja kergelt valmiv jogurtismuuti ning kihiline jogurtiunelm, aga ka veidikest ahjukuumust nõudev hõrk jogurtikook uudse kakaomaitselise kreeka jogurtiga.
Tervistavalt mustikane jogurtismuuti (4 portsu)
Koostisosad
370g Alma mustika kreeka jogurtit
250g keefirit
100g külmutatud mustikaid
2tl vaniljesuhkrut
Serveerimiseks vaniljejäätist
Valmistamine
Blenderda kõik koostisained (v.a jäätis) ühtlaseks massiks ning vala serveerimisklaasidesse. Serveerimisel tõsta igasse klaasi kaks jäätisepalli.
Killuke suve pokaalis: metsmaasikane jogurtiunelm (kaks portsu)
Koostisosad
175g Alma metsmaasika kreeka jogurtit
100ml 35% vahukoort
200g maitsestamata toorjuustu
75g meelepäraseid küpsiseid
3sl tuhksuhkrut
2tl kakaod
Valmistamine
Puista purustatud küpsised kahe pokaali põhja esimeseks kihiks. Teiseks kihiks sega 100g toorjuustu 1sl tuhksuhkru ning jogurtiga. Viimaseks kihiks sega 100g toorjuustu 2sl tuhksuhkru, kakao ning vahustatud vahukoorega. Serveeri koos vaarikate ja meelepäraste küpsistega (nt Mesikäpp Dops).
Kakaogurmaanidele: suussulavalt hõrk jogurtikook
Koostisosad
370g Alma kakao kreeka jogurtit
100g rapsiõli
2 muna
200g suhkrut
125g jahu
15g kakaod
1tl küpsetuspulbrit
Valmistamine
Vahusta munad suhkruga. Sega ühes kausis kokku kuivained, teises jogurt ja õli. Sega kõik koostisained ühtlaseks massiks kokku ja kalla 16cm diameetriga küpsetuspaberiga vooderdatud vormi. Küpseta 110-kraadi juures 1,5h. Serveeri soojana või külmalt koos tuhksuhkru ja jäätisega.