1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Pirita kutsub doonoripäevale
Pirita kutsub doonoripäevale

Pirita kutsub doonoripäevale

Regionaalhaigla verekeskus koostöös Pirita Linnaosa Valitsusega korraldab esmaspäeval, 18. septembril kell 15-18 Pirita Linnaosa Valitsuse saalis doonoripäeva.

Kõik terved ja puhanud 18-60 aastased inimesed, kelle kehakaal ületab 50 kilo, on oodatud verd loovutama. Vereloovutusele eelneval ja samal päeval tuleb tarbida rohkesti mahla või vett ning süüa väherasvast toitu. Enne vere annetamist tuleb kindlasti süüa. Sobivaim aeg vereandmiseks on kaks-kolm tundi pärast söömist.

“Doonoripäev on suurepärane võimalus anda oma panus ühiskonna heaks ning päästa kellegi elu. Oluline on teadvustada, et iga doonor on äärmiselt oluline ning iga väikemgi annetus võib anda suure panuse,” ütleb Pirita linnaosa vanem Kaido Saarniit.

Doonoripäevale tulles on vajalik kaasa võtta isikut tõendav dokument. Samuti soovitatakse kaasa võtta doonoritunnistus (väike punane kaart), mis antakse vereloovutajale kolmandal vereloovutuse korral.

  • Verd saab anda Pirita Linnaosa Valitsuse saalis aadressil Kloostri tee 6. Eelnev registreerimine on vajalik, seda saab teha verekeskuse kodulehel.
  • Doonorlusega seotud nõuete ja vereloovutuse piirangute kohta leiab rohkem informatsiooni samuti verekeskuse kodulehelt.
Head Uudised GoodNews