1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Vajad head und? Pane tähele, mis teeb vedrumadratsid nii eriliseks
Vajad head und? Pane tähele, mis teeb vedrumadratsid nii eriliseks

Vajad head und? Pane tähele, mis teeb vedrumadratsid nii eriliseks

Hea madrats tagab mõnusa ööune. Samas võib olla keeruline luua magamistoas ideaalseid tingimusi soojaks ja vaikseks uinumiseks.  Tänapäeval on saadaval mitut sorti madratseid – võib olla raske valida seda, mis hea unekvaliteedi tagab. Paljud ostjad valivad eelkõige vedrumadratseid, sest need mitte ainult ei kohandu kehakaaluga ja ei leevenda lülisambaprobleeme, vaid on ka väga hea hingavusega.

Kuidas valida parim?

Tõsi, tänapäevased vedrumadratsid erinevad oluliselt eelmiste aastate omadest. Klassikalist tüüpi vedrumadratsid loodi kunagi vedrude kokkusidumisel, mistõttu pärast paariaastast kasutamist kippusid need sageli välja hüppama, muutes madratsi oluliselt jäigemaks. Tänapäeva vedrumadratsid on aga valmistatud vedrudest, mis on omavahel ühendatud spetsiaalsete taskute kaudu, mis eraldavad vedrusid, et madrats kohaneks iga kehakujuga ega tekiks hallitust.

Seega, kui otsustate osta uue madratsi ja asute otsima parimat, kaaluge tervislikku vedrumadratsit. Loomulikult on vedrumadratseid palju erinevaid, nii et peab silmas pidama mõnda asja.

Uurige välja, mis on just teie jaoks parim. Isegi kui mõni tuttav ostis hiljuti madratsi, on sellega rahul ja pakub seda teile, ärge kiirustage ja ostke täpselt samasugust. Ostja ei peaks mitte ainult madratsit nautima, vaid ka veenduma, et see on õiges suuruses. Valiku tegemisel tasub võtta arvesse nii oma kehakaalu kui ka magamisharjumusi. Erinevate omadustega madratsid reageerivad kehakujudele erinevalt – tuleb valida endale kõige mugavam.

Võrrelge

Enne uue madratsi ostmist võtke aega oma valikute võrdlemiseks. Mõelge sellele, mis teile eelmise madratsi juures meeldib ja mis ei meeldi.

Madratsi mugavus sõltub mitmest tegurist – näiteks kõvadus, keha kohanemisvõime ja materjal. Kuna me kõik oleme erinevad kaalu, suuruse ja kuju poolest, peaksime valima erineva kõvadusega madratsid, et need vastaksid meie vajadustele. Spetsialistid soovitavad kuni 60 kg kaaluvatele inimestele pehmemat, üle 60 kg keskmise kõvadusega madratsit. Kõvad madratsid sobivad kõige paremini neile, kes kaaluvad 90 kg või rohkem.

Tervisliku puhkekeskkonna loomisel on oluline arvestada madratsi materjaliga, seetõttu veenduge, et ostetud madrats oleks hügieeniline, hingav ega koguks tolmu, lestasid ega hallitust. Nii tagate mitte ainult pikaajalise kasutamise, vaid ka parimad tervisetulemused.

Esitage päringud

Madratseid ei osta iga päev, seega on normaalne, et turul olevad erinevad mudelid segadusse ajavad. Selle asemel, et osta esimene ettejuhtuv madrats, tasub vestelda müüjatega. Nad võivad aidata leida teie vajadustele ja unerežiimidele sobiva madratsi.

Koostage eelarve

Enne madratsi ostmise alustamist määrake eelarve. See aitab piirata alternatiive ja hõlbustada parima hinna ja kvaliteedi suhte leidmist.

Kas vedrumadratsid sobivad kõigile?

Seda tüüpi madratsit peetakse üheks kõige kohandatavamaks tänu oma pikaealisusele ja võimele kohaneda erinevate kehakujudega. Vedrumadratsid sobivad praktiliselt kõigile.

Kui teil on seljas ebamugavustunne

Tänu  taskutesse suletud vedrude tehnikale suudavad vedrumadratsid saavutada maksimaalse kohanemisvõime erinevate kehakujudega. Alus on sageli jagatud 5–7 anatoomiliseks tsooniks. Näiteks on jalad keskmise kõvaduse tsoonis, vöökoht tugevaimas ja õlad kõige pehmemas tsoonis, kuna neil on vaja rohkem sisse vajuda.

Vedrumadrats on ideaalne inimestele, kes kannatavad oma tervise tõttu seljavaevuste all. Elastsed madratsid, mis suudavad raskust tõhusalt jaotada, on lülisambale eriti kasulikud, kuna pakuvad korralikku tuge ning aitavad hoida selga öösel stabiilsena ja õiges asendis.

Kui teile meeldib magada jahedamal temperatuuril

Kuna taskuvedrumadratsid on erineva kõvadusega, pole need tihedalt keha vastas ja pakuvad hingavust ja jahutust. See on hea mitte ainult soojal, vaid ka külmal aastaajal, sest madratsi all olevad mähised võimaldavad õhul vabalt ringelda, säilitades normaalse kehatemperatuuri ja takistades hallituse teket. Seetõttu aitab vedrumadrats vältida ebamugavustunnet ja hõlbustada uinumist, kui talvel on jahe ja suvel kipud higistama.

Kasutamiseks koos kaheinimesevooditega

Vedrupõhised madratsid sobivad ka inimestele, kes sageli öösiti külgi vahetavad. See kehtib eriti kaheinimesevoodi puhul. Erinevate anatoomiliste tsoonide tõttu kohaneb madrats kehaga. Selle tulemusena on mugav magada nii kõhuli, selili kui ka külili.

Kui aga üks partneritest sageli külge vahetab, võib see teisele tekitada tohutut ebamugavust – ühe liigutused võivad häirida teise und. Taskuvedrumadratsid leevendavad selliseid probleeme. Ümberpööramist tajutakse ainult magaja voodipoolel, seega ei mõjuta see kõrval magavat partnerit.

Padi, mis vastab inimese konkreetsetele vajadustele

Korralik padi on vajalik, kui soovite parandada oma une efektiivsust ja kogeda optimaalset mugavust. Patjadel on aga kindlad mugavusega seotud kriteeriumid.

Täitematerjal. Patju on erineva suuruse, kõvadusega ja mis kõige olulisem – täidisega. See on mugavuse kõige olulisem aspekt. Valida on mitme alternatiivi vahel.

Looduslikud täitematerjalid nagu vill, udusuled, suled ja meriinovilla graanulid tagavad hea õhuringluse, vähendavad higistamist ja taastavad kiiresti padja loomuliku kuju. Allergikutele aga näiteks sulepadjad ei sobi.

Sünteetiliste kiududega täidetud padjad meeldivad inimestele, kes hindavad funktsionaalsust. Need on vastupidavad, kergesti hooldatavad ja enamikel juhtudel pestavad. Kvaliteetsed padjad on pehmed ja kohanduvad kergesti peajoontega.

Õige kõrgus ja tugevus. Kui soovite vältida hommikust kaelavalu, on oluline valida õige kõrgusega padi. See peaks olema reguleeritud õla kõrgusele, et tagada õige kaela tugi ja stabiilsus. Samuti proovige enne ostmist meeles pidada oma kõige tüüpilisemat öist magamisasendit ja valida sobiva kõvadusega padi. Keskmise kõvadusega padi on mugavam, kui veedate suurema osa ööst selili magades – kõva ja paks padi on mugavam, kui magate külili; ning pehmem ja õhem padi on mõnusam, kui magate kõhuli.

Seega võivad hästi valitud madrats ja padi aidata tagada hea une, pakkudes optimaalset tuge kaelale ja selgroole, võimaldades lihastel lõõgastuda, kaitstes liigse kuumuse ja higistamise eest ning mis kõige olulisem – võimaldades pikaajalist mugavust, vaikset ja tervislikku und.

Head Uudised GoodNews