PÕLLULT TALDRIKULE: Kvaliteetne eestimaine toit on käeulatuse kaugusel
Eestis on kauplustes 300 toiduainet, mille pakenditel ilutsev Pääsukesemärk annab teada, et tegu on tunnustatud kvaliteetsest eesti toorainest Eestis toodetud toiduga. Rõngu pagari juhatuse liige Kristel Peri on seda meelt, et märki jälgides saab ostja kindel olla toidu headuses.
Pääsukesemärk annab teada, et tegu on tunnustatud kvaliteetsest eesti toorainest Eestis toodetud toiduga.
„Kuna toidumärgiseid on mitmeid, siis olen tihti selgitanud sõpradele pakenditel olevate märkide erinevusi ja juhtinud tähelepanu asjaolule, et Pääsukesemärgi tooted on tunnustatud Eesti maitse, mille peale saab alati kindel olla,“ osutas Kristel Peri saates “Põllult taldrikule”.
Rõngu pagari juht ütles, et nad pööravad toodete koostisosade kvaliteedile suurt tähelepanu. Peri meenutas juhtumit, kus nad ühelt kondenspiimatootjalt palusid valmistada säilitusainevaba toodet, et seda lisada oma tordile. Tootja oligi valmis nende jaoks tootes muudatuse tegema. „Meie tooted on säilitusainete vabad ja ilma e-aineteta, valime ka toorained välja selle järgi, et need oleks kvaliteetsed, sest ainult nii me saame olla kindlad, et meie toodang on parim,“ kinnitas Peri.
Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja Pääsukesemärgi projektijuhti Janne Viisma sõnul on tegu päritolu ja kvaliteedimärgiga, mis kinnitab tarbijale, et toote põhitooraine on 100% eestimaine ja toodetud Eestis. „Pääsukesemärk annab kinnitust sellest, et toode on kvaliteetne. Neid tooteid tarbides annad ühtlasi oma panuse Eesti põllumajanduse arendamisele ja toetad kohaliku toidu tootmist,“ kinnitas Viisma.
Elke Lillemets, Marjamaa talu juhatuse liige ütles, et tootja jaoks on Pääsukesemärgis suur tunnustus ja nemad on märki taotlenud lausa 27-le tootele. Viisma sõnul on Pääsukesemärgis Eesti vanim toidumärgis, millega tunnustatakse väärt toiduained juba aastast 2000. „Seega juba 23 aastat on Pääsukesemärk tarbijail aidanud kvaliteetset toitu leida,“ osutas ta.
- Kuula „Põllult taldrikule“ saates, mida tootjad selleks ära teevad, et olla oma tegevustes keskkonnateadlikumad ja pakkuda tarbijaile eestimaist puhast toitu.