1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Peaasi.ee kutsub teismeliste vanemaid tasuta vaimse tervise esmaabi koolitusele
Peaasi.ee kutsub teismeliste vanemaid tasuta vaimse tervise esmaabi koolitusele

Peaasi.ee kutsub teismeliste vanemaid tasuta vaimse tervise esmaabi koolitusele

Colonna Heategevusfondi toetusel toimuvad vaimse tervise esmaabi koolitused annavad vanematele vajalikud teadmised ja oskused, et märgata ja toetada last vaimse tervise raskuste korral.

„Vajadus sellise koolituse jaoks on selgelt olemas, sest teismelise lapse mõistmine võib olla keeruline. Temaga võib olla raske kontakti saada, omavaheline suhtlemine ja teismelise tegeliku enesetunde mõistmine võib osutuda raskeks. Vaimse tervise esmaabi koolitusel saab lapsevanem teadmisi teismelise arengufaasi eripärade, levinumate vaimse tervise murede ja häirete, häbimärgistamise ja abi andmise võimaluste kohta,” rääkis Peaasi.ee tegevjuht, kliiniline psühholoog Anna-Kaisa Oidermaa.

Vajadus sellise koolituse jaoks on selgelt olemas, sest teismelise lapse mõistmine võib olla keeruline. Temaga võib olla raske kontakti saada, omavaheline suhtlemine ja teismelise tegeliku enesetunde mõistmine võib osutuda raskeks.

Foto: Freepik

Vaimse tervise esmaabi on õpitav oskus, mis koosneb konkreetsetest sammudest, kuidas märgata ja toetada vaimse tervise murega inimest. Teismeliste laste vanematele suunatud vaimse tervise esmaabi koolitusel pööratakse võrreldes tavapäraste koolitustega enam tähelepanu sellele, et kontakti saamine võib teismelisega olla keerulisem ning lapsevanemana ollakse lapsega emotsionaalselt seotud teistsugusel viisil, mis omakorda võib mõjutada vanemaid endid ja teeb eriti oluliseks enesehoiu oskused.

Teismeliste laste vanematele suunatud vaimse tervise esmaabi koolitusel pööratakse võrreldes tavapäraste koolitustega enam tähelepanu sellele, et kontakti saamine võib teismelisega olla keerulisem.

  • Vaimse tervise esmaabi koolitusi viivad läbi Peaasi.ee vaimse tervise esmaabi koolitaja sertifikaadiga koolitajad.
  • Vaimse tervise esmaabi koolituste korraldamiseks annetas Colonna Heategevusfond Peaasi.ee-le 131 360 eurot, mis võimaldab lisaks lapsevanematele pakkuda vaimse tervise esmaabi koolitusi ka teismelistele endile.
  • Koolitusele saab registreeruda SIIN.

 

Head Uudised GoodNews