1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Eestis loodud unikaalne rinnahoidja toetab rinnavähi seljatanud naisi
Eestis loodud unikaalne rinnahoidja toetab rinnavähi seljatanud naisi

Eestis loodud unikaalne rinnahoidja toetab rinnavähi seljatanud naisi

Oktoober on rahvusvaheline rinnavähi vastu võitlemise ja teadlikkuse tõstmise kuu ning Eesti ettevõte Symmetrista tutvustas täna maailmas ainulaadse ja innovaatilise rinnahoidja, mis sobib rinnavähi ravi järel rinna rekonstruktsiooni läbinud naistele.

Symmetrista asutaja Merlin Seeman rõhutas, et rinnavähi ennetuse ja ravi kõrval tuleb tähelepanu pöörata ka naiste enesetundele ja heaolule, kui raske haigus on seljatatud ja vähiravi on lõppenud. “Rindade rekonstruktsioon toob paraku leevenduse kõrval tihti ka uusi igapäevaseid väljakutseid ning raske haiguse seljatanud naine võib silmitsi seista rindade asümmeetriaga, millel on oluline mõju tema enesekindlusele ja elukvaliteedile. Seetõttu on meie eesmärk pakkuda naistele rinnahoidjat, mis lubab tunda end naiselikult ja mugavalt igas olukorras iga päev,” ütles Seeman.

Rindade rekonstruktsioon toob paraku leevenduse kõrval tihti ka uusi igapäevaseid väljakutseid ning raske haiguse seljatanud naine võib silmitsi seista rindade asümmeetriaga, millel on oluline mõju tema enesekindlusele ja elukvaliteedile.

Signature-nimeline rinnahoidja on disainitud põhjaliku mõõtmis- ja uurimistöö ning prototüüpimise tulemusel ning sobib igapäevaseks kasutamiseks naistele, kes on pidanud rinnavähi ravi osana läbima lumpektoomia või mastektoomia ning kelle rinnad on uuesti üles ehitatud. Toode sobib ka nendele naistele, kellel on säilinud osa loomulikust rinnakoest.

Merlin Seeman
Foto: Marilin Leenurm

Rinnahoidja tootmisprotsessis on kasutusel Symmetrista meeskonna poolt loodud vormid, mis võtavad arvesse naise anatoomiat ja rinna suuruse erinevaid variatsioone. Koostöös Saksamaa tootjaga arendatud tehnoloogia võimaldab toota rinnahoidjaid, kus üks korv, kas parem või vasak on 2, 3, 4, 5 ning tulevikus isegi kuni 7 numbri võrra suurem. Symmetrista rinnahoidja puhul ei ole korvide suuruse erinevust võimalik visuaalselt tuvastada.

Rindade asümmeetria võib lisaks olla ka kaasasündinud või tekkinud hormonaalsete muutuste ja imetamise tagajärjel. Symmetrista rinnahoidja sündiski isiklikust vajadusest luua rinnahoidja naistele, kelle rinnad on erineva suurusega. “Symmetrista rinnahoidjad on loodud asümmetriliselt asümmeetrilistele ning see teekond on mul võtnud üle 15 aasta. Olen tulemuse üle siiralt õnnelik ja tänulik ning mul on väga hea meel, et saan mitmeaastase töö tulemust jagada ka teiste naistega, kes seda erinevatel põhjustel oma elus vajavad,” jagas Seeman isiklikku kogemust.

Rindade asümmeetria on levinud eripära – uuringufirma Norstat poolt Ühendkuningriigis läbiviidud küsitluse tulemusest selgus, et 740-st küsitletud naisest vanuses 18-83 esineb rindade asümmeetria 25%-l ehk 188 naisel. Ehk ainuüksi Ühendkuningriigis on Eesti iduettevõtte loodud rinnahoidja potentsiaalseteks ostjateks 2,3 miljonit naist.

Symmetrista on Signature-nimeline rinnahoidja loomiseks ja tootmiseks investoritelt kaasanud 120 000 eurot ning iduettevõte valmistub järgmisteks rahakaasamisvoorudeks tootesortimendi laiendamiseks ja uute turgude vallutamiseks. Ettevõtte äritegevus on suunatud välisturgudele ning täna keskendutakse USA, Suurbritannia, Hollandi, Belgia ja Taani aga ka Eesti turule. Symmetrista rinnahoidjaid saab osta ettevõtte e-poest.

Merlin Seeman on advokaadibüroo Hedman juhtivpartner ja tehnoloogiaettevõtete nõustamisele keskendunud vandeadvokaat. Ta on programmeerimiskooli kood/Jõhvi üks asutajatest, Teenusmajanduse Koja nõukogu liige ning rahvusvahelise advokaatide ühingu Euroopa regiooni aseesimees. Merlin Seeman on ka Eesti iduettevõtte GDPR Register üks asutajatest.

Head Uudised GoodNews