1. Avaleht
  2. Tervis
  3. A.Voguel pakub looduslikke ravimeid ja toiduaineid ning erinevaid teenuseid tervise hoidmiseks ja taastamiseks
A.Voguel pakub looduslikke ravimeid ja toiduaineid ning erinevaid teenuseid tervise hoidmiseks ja taastamiseks

A.Voguel pakub looduslikke ravimeid ja toiduaineid ning erinevaid teenuseid tervise hoidmiseks ja taastamiseks

Andra Pihlas
Svenska Bioforce AB Eesti Filiaal

Kes on Alfred Vogel ja mida ta siis õigemini kuulutas? 

Alfred Vogel oli naturopaat, kes juba väga varases nooruses oma vanaema ja vanaisa käe all taimede ravijõude tundma õppis. See oli tema suur kirg ja elutöö. Noore mehena asutas ta ravimtaimede poe ja veidi hiljem juba oma taimeravil põhineva  kliiniku, kus ta jõudis ravida tuhandeid ja tuhandeid patsiente. See ei olnud tavaline kliinik, kus lebad oma palatis ja ootad kui taimetilgad kolm korda päevas suhu tilgutatakse. Selles kliinikus õpetas Alfred Vogel eelkõige oma patsientidele tervislikke eluviise ja praktilisi näpunäiteid, kuidas oma haigusega ise kõige paremini toime tulla. Kliiniku ümber Šveitsi alpides asus ravimtaimeaed, kus patsiendid õppisid tundma ravimtaimi ja nende raviomadusi, mida oma ihuhädade puhul kasutada. Kasvatati ka maheköögi- ja puuvilju patsientide toidulauale. Kliiniku töö kõrvalt rändas Alfred Vogel palju maailmas ringi eesmärgiga külastada põlisrahvaid ja ammutada neil looduslikke ravisaladusi. Nii jõudis ühelt ringkäigult meieni ka tuntud punane päevakübar oma suurepäraste raviomadustega.

A.Vogeli kuulutus maailmale seisnes seega eelkõige selles, et inimesed peaksid elama tervislikke eluviise järgides, toituma õigesti ja olema füüsiliselt aktiivsed. Kui siiski haigus ligi tikub ja tervislikest eluviisidest väheks jääb, pöörduge looduse poole. Ta ütles: Loodus on andnud meile kõik oma tervise hoidmiseks ja kaitsmiseks! Ja kui siiski on õnnestunud meil tõsiselt haigeks jääda, ei tohi ignoreerida meie tänapäeva meditsiini ravimeetodeid ja tuleb kindlasti konsulteerida oma arstiga. Seega eelkõige elage tervislikult, sööge tervislikult, viige kurssi end looduslike ravimitega, mida loodusle meile pakkuda on ja üsna tõenäoliselt ei ole teil võimalik oma tervist kaotada.

Millal ja miks asutati firma Bioforce?

Pensioniikka jõudnuna oli Alfred Vogeli kliinik ja tema tuntus niivõrd tõusnud, et Alfred otsustas asutada tehase 1964. aastal, kus toodetaks tema retseptide järgi taimseid ravimeid, et pärandada oma teadmised tulevastele põlvedele ja rahuldada efektiivsemalt suurenenud nõudlust tema ravimite järele kogu maailmas. Selle kõrvalt pidas ta väsimatult aga edasi oma kliinikut ja pidas loenguid ülikoolides ja muidu rahvakogunemistel kogu maailmas.

Kuidas Alfred Vodeli ideed ja Bioforce Eestisse jõudsid? 

Alfred Vogelist kirjutati Eestis Terviselehes juba ammu enne toodete siia jõudmist, aga kaubamärgi Eestisse toojad on rootslased, kes on A.Vogeli tooteid müünud pea 50 aastat.

Milliseid tooteid Te ise kõige rohkem kasutate? 

Minu puhul on kõige rohkem kasutust leidnud Echinaforce (punase päevakübara tinktuur) külmetushaiguste korral ja ka siis kui mõni põletikuline protsess on hoo sisse saanud või kui mõne muu haiguse ajal on olnud vaja immuunsüsteemi toetada. Võiks arvata, et kasutan seda toodet kogu aeg, aga selleks ei ole suurt vajadust olnud, kui oled terve ja viirushaiguste perioodil kiirelt immuunsüsteemi toetada jõuad. Haigused lihtsalt ei pääse võimule. Siinkohal peab aga rõhutama, et iga indiviid on erinev ja viirushaiguste puhul on ka iga viiruse tüvi erinev.

Teine meie pere suur abiline ja lemmik on Molkosan (piimavadaku kontsentraat) – meil ei ole enam aastaid vaja läinud ei kõhu kinnisteid ega lahtisteid, ei mingeid kehaväliselt toodetud bakterikultuure, et oma seedesüsteemi töökorras hoida. See lihtne piimatoode on oma vitamiinide ja mineraalainete kompleksiga niivõrd hästi toitnud meie soole mikrofloorat, et meie endi bakterid on elujõulised ja tagavad seedesüsteemi laitmatu töö.

Kust tooteid leiab ja kas need on ka kallid?

Peamiselt müüvad A.Vogeli kaubamärki apteegid, mahetoiduaineid aga ka suuremad kaubanudsketid ja loodustoodete poed. Kuna A.Vogeli tooted on toodetud vaid mahepõllumajandusest pärit toorainest ja enamus toodete puhul vaid värskest toorainest väga täpseid ja keerukaid tootmisprotsess järgides, et tagada ka tõepoolest taimese tinktuuri või tableti lubatud toime, siis ei saa ka selle toote hind olla väga madal. Seeeest saab aga tarbija kindel olla selle kvaliteedis ja selles, et kui me raamatutest loeme, et näiteks punane päevakübar tugevdab inimese immuunsüsteemi, siis selle toote puhul see tõepoolest nii ka on. Samuti on A.Vogeli toodetega teostatud väga kõrgetasemelisi uuringuid tõestamaks ja uurimaks nende ohutust ja toimet.

Firma Bioforce AG asutati Šveitsis Rogwillis Dr. A.Vogeli poolt aastal 1963. Tema eesmärgiks oli rahuldada üha kasvava arvu patsientide nõudlust loodusravimite ja tervisetoodete järele, mis pidid vastama tema enda kehtestatud kõrgetele kvaliteedistandarditele. Taimsete ja homoöopaatiliste ravimite kõrval toodab Bioforce ka orgaanilisi toiduaineid, dieettooteid ja kehahooldustooteid, mis kõik on valmistatud Alfred Vogeli retsepte ja spetsifikatsioone järgides. A.Vogeli tooted on valmistatud toorainest, mis on kasvanud või kasvatatud ilma pestitsiidideta puhtas mullas kindlaid mahepõllunduse reegleid järgides – nii palju kui võimalik, on kasutatud vaid värsketest taimedest tehtud ekstrakte. Tooteportfelli kuuluvad BioSnacky seemned ja idandid, Biotta naturaalsed mahlad, Herbamare ürdisegud ja suures valikus looduslike toidulisandeid.

Head Uudised GoodNews