1. Avaleht
  2. Tervis
  3. PEALINNA VIDEOLUGU I Janika Koch-Mäe: paljud terviseprobleemid saavad alguse vähesest liikumisest
PEALINNA VIDEOLUGU I Janika Koch-Mäe: paljud terviseprobleemid saavad alguse vähesest liikumisest

PEALINNA VIDEOLUGU I Janika Koch-Mäe: paljud terviseprobleemid saavad alguse vähesest liikumisest

Personaaltreener ja videotreeningute keskkonna Sinutreener.ee asutaja Janika Koch-Mäe on hariduselt algklasside- ja põhikooli ajaloo õpetaja. Pärast ülikooli oli ta teelahkmel – laual olid kaks tööpakkumist – kas õpetaja või täiskohaga treener. Ta valis viimase ega kahetse seda valikut. Tema südameasjaks on olla toeks neile, kes tahavad oma elu tervislikumaks muuta, vahendas Jürgen Fogel Pealinnast.

Kui tahad midagi, leiad alati võimaluse

Janikal on ka kolm last. Ta tõdeb, et eks on keeruline kõike elus ühendada, aga kui tahad midagi, siis leiad alati võimaluse.
Janikal on ka kogemus läbipõlemisega, kus ta töötas väga palju ega osanud leida puhkust. Aga ta tuli sealt välja, tegi julged otsused ja nüüd on õnnelikum kui kunagi varem.

Foto Siim Kinnas

Välijõusaalid on kasvav trend

Janika rõhutab, et paljud terviseprobleemid saavad alguse sellest, et liigume liiga vähe. Tuleb regulaarselt liikuda ja teha trenni.

Foto Siim Kinnas

Välijõusaalid on erinevates parkides. See on järjest kasvav trend ja järjest enam hoolitsevad omavalitsused selle eest, et inimesed saaks vabas õhus liikuda ja teha lihastrenni. Janika sõnul on see väga tervitatav! Välijõusaalid on tasuta ja väljas on mõnus treenida. Tavaliselt on ka sildid, kus on näidatud, milliseid harjutusi teha saab.
Pole selget reeglit, mitu minutit mingit harjutust teha tuleb. „Kui leiad võimaluse trenni teha, on see parem, kui sa üldse ei tee. Lihastrennis oleks hea teha kõiki harjutusi 12 korda 3 seeriat,“ toob ta välja.

Allikas: Pealinn

Head Uudised GoodNews