RETSEPTISOOVITUS I Roheline püreesupp kookospiima ja seemnetega
Jahedate sügisõhtute menüüsse sobib hästi organismi turgutav vitamiinirohke supp, mis pakatab rohelistest viljadest, kreemisest kookospiimast ja krõmpsuvatest seemnetest. Boonusena valmib supp ülikiirelt.
Laulja Mariliis Jõgeva sõnul on vitamiinidest pulbitsev supp külma ilma versioon rohelisest smuutist, mis on ka tema algklassides õppiva poja suureks lemmikuks saanud. Just seepärast otsustas laulja sel nädalal Daily koolisööklates projekti „Tähed taldrikus“ raames panna tuhanded õpilased sööma rohelist püreesuppi.
Laulja kinnitab, et supp on mõnusalt kreemine ja mahedamaitseline, et meeldida ka kõige kriitilisematele köögiviljasõpradele. Lapsevanemate rõõmuks on selline köögiviljane supp lihtne viis tagada nii täiskasvanutele kui ka lastele kohustuslik päevane köögiviljade annus.
Koostisosad
300 g brokolit
100 g spinatit
70 g külmutatud rohelisi herneid
120 g kartulit
50 g sibulat
400 ml kookospiima
20 g toiduõli
pool tumedat ciabatta-saia
soola
valget pipart
kuivatatud peterselli
kõrvitsaseemneid
päevalilleseemneid
- Koori kartulid ja lõika väiksemateks tükkideks koos brokoli ja sibulaga.
- Keeda tükeldatud köögiviljad vees pehmemaks, enne kurnamist lisa vette ka herned ja spinat.
- Vala köögiviljadelt vett vähemaks, kuid jäta pisut keeduvett ka supi valmistamiseks.
- Püreesta köögiviljad saumiksriga ja hakka lisama vähehaaval kookospiima.
- Kuumuta supp keemiseni ning maitsesta soola ja pipraga.
- Seejärel rebi ciabatta-saiast suupärased tükid, sega läbi soola, toiduõli ja kuivatatud peterselliga.
- Küpseta 180 kraadi juures ahjus kuni krutoonid on kuldpruunid.
- Lõpuks rösti kuival pannil seemned ning serveeri supp krutoonide ja seemnetega.