1. Avaleht
  2. GoodNews TV
  3. VIDEO I Kuidas aitab väljakutsetes osalemine saada uut hingamist?
VIDEO I Kuidas aitab väljakutsetes osalemine saada uut hingamist?

VIDEO I Kuidas aitab väljakutsetes osalemine saada uut hingamist?

Personaaltreener Janika Koch-Mäe ja näojooga õpetaja Mai-Liis Kivistik otsustasid käed lüüa ja luua „Igavese nooruse väljakutse: 8 nädalat uue minani“. Naised ütlevad, et tervist ei saa muuta, keskendudes vaid ühele valdkonnale – oluline on tervik. Alles siis saab püsivad muutused ellu viia.

Tervist ei saa muuta, keskendudes vaid ühele valdkonnale – oluline on tervik.

Mai-Liis ja Janika otsustasid koos väljakutse luua, sest suudavad teineteist ideaalselt täiendada. Janika katab kerelihaste osa ja Mai-Liis näo ja ilu osa. Lisaks on mõlemal boonusoskused – Janikal NLP ja Mai-Liisil jooga ja ravimtaimed. See kõik kokku aitas luua programmi, mida keegi pole varem teinud.

Kuidas aitab väljakutsetes osalemine saada uut hingamist?

  • Aasta algus seostub tihti uue alguse ja võimalustega. Inimesed on rohkem motiveeritud seadma eesmärke ja tegema positiivseid muutusi oma elus. Uusaasta väljakutsed kasutavad ära seda mõtteviisi, pakkudes struktureeritud ja ühiskondlikku viisi isikliku arengu alustamiseks.
  • Väljakutsed hõlmavad tavaliselt konkreetsete eesmärkide seadmist, olgu need siis seotud tervise, vormisoleku, isikliku kasvu või muude eluvaldkondadega. Väikeste, saavutatavate eesmärkide seadmine aitab suurendada enesekindlust ja anda suuremate muutuste jaoks hoogu.
  • Uuringud näitavad, et uue harjumuse kujunemine võtab umbes 21 päeva. Kuu pikkused väljakutsed pakuvad struktureeritud aja uute käitumiste integreerimiseks igapäevaellu. Olgu selleks siis igapäevane treening, teadveloleku harjutamine või tervislikum toitumine, väljakutse kestus aitab neid muutusi kindlustada.
  • Väljakutsed nõuavad osalejatelt nende edusammude jälgimist, olgu selleks siis päevikupidamine, tegevuste logimine Facebooki grupis või rakenduste kasutamine. Suurenenud teadlikkus igapäevastest harjumustest aitab paremini mõista valdkondi, mis vajavad parandamist, ja aidata inimestel teha teadlikumaid valikuid pikaajaliseks muutuseks.
  • Väljakutsega liitumine aitab käivitada mõtteviisi muutuse. Osalejad võivad hakata nägema takistusi võimalustena kasvamiseks ning hakkavad probleemidele läheneda positiivsema ja proaktiivsema suhtumisega.
  • Järjekindel osalemine väljakutses nõuab distsipliini ja pühendumust. Iga päevaste takistuste ületamine ja väljakutse eesmärkide saavutamine võib kaasa aidata distsipliini arendamisele, mis on väärtuslik omadus pikaajaliseks eduks mitmesugustes eluvaldkondades.
  • Uusaasta väljakutse edukas lõpuleviimine aitab tuua kaasa hea enesetunde. See positiivne hoog võib kanduda üle teistesse eluvaldkondadesse, innustades inimesi seadma täiendavaid eesmärke ja tegema positiivseid muutusi väljakutse järel.
  • Sõltuvalt väljakutse iseloomust võivad osalejad kogeda paranemist füüsilises vormis, vaimses tervises või üldises heaolus.
  • Väljakutsed tutvustavad osalejatele sageli uusi tegevusi, harjumusi või nippe. Nende kogemustega kaasnev õppimine aitab viia isikliku kasvu, laiemate teadmiste ja oskuste arendamiseni, mida osalejad võivad kaasa võtta ülejäänud aastasse.

LIITU VÄLJAKUTSEGA!

Head Uudised GoodNews