RETSEPT! Kuidas valmistada suvist jogurtikooki krõbedal müsli põhjal
Mõnusalt magus ja kerge suvekook ei pea tulema ahjust. Tee kook eelmisel päeval valmis ja pane ööseks külmkappi – hõrk tulemus on garanteeritud.
Koostisained
Koogipõhi:
– 225 grammi kakao ja vaarikatega (lisatud suhkruta) granolat
– 90-100 grammi võid
Täidis:
– 150 grammi vahukoort (35%)
– 45 grammi suhkrut
– 60 grammi passionipüreed
– 200 grammi Kreeka jogurtit
– 2 želatiinilehte
Kate:
– 30 grammi passionipüreed
– 10 grammi suhkrut
– 1 želatiinileht
Valmistamine:
Põhja valmistamiseks purusta granola ja sega sulatatud võiga. Pane segu koogivormi põhja.
Täidise jaoks vahusta vahukoor suhkruga, sega hulka passionipüree, Kreeka jogurt ja sulatatud paisutatud želatiinilehed. Valminud segu vala granolapõhjale.
Želeekatteks sega kokku passionipüree, suhkur ja sulatatud paisutatud želatiinilehed, kata kook seguga.
Lase koogil üleöö külmas seista.
Retsepti autor on Maiasmoka kohviku kondiiter Juta Pärn.