1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Google asub toetama tehisintellekti abil tervishoidu arendavaid idufirmasid
Google asub toetama tehisintellekti abil tervishoidu arendavaid idufirmasid

Google asub toetama tehisintellekti abil tervishoidu arendavaid idufirmasid

Google käivitab Euroopas, Lähis-Idas ja Aafrikas uue idufirmadele mõeldud programmi, mis toetab tehisintellekti abil tervishoiu edendamist ja aitab parandada miljardite inimeste tervist üle maailma.

Tehisintellektil ja masinõppetehnoloogial on võimekus arendada kõiki tervishoiutööstuse suundi. Juba täna kasutavad ettevõtted pakiliste tervise- ja heaoluprobleemide lahendamiseks just tehisintellekti – alustades sellest, et arstidele tuge pakkuda ja haigusi varem tuvastada ning lõpetades meditsiiniliste uuringute protsesside kiirendamisega.

Google käivitab spetsiaalse programmi „Google for Startups Growth Academy: AI for Health”, et just idufirmade abil tervisetehnoloogia pikaajalist potentsiaali ohutult ellu viia ja arendada. Tegu on Google’i kasvuakadeemia sarja esimese hübriidprogrammiga, mille eesmärk on teha idufirmadele tehisintellekti abil innovatsioon ja ühiskondlike probleemide lahendamine lihtsaks ja skaleeritavaks.

Sarnaselt Google’i küberturvalisuse kasvuakadeemiaga „Growth Academy: Cybersecurity” osalevad valik idufaasi ja A-seeria startuppe kolme kuu jooksul töötubades ning teevad tihedat koostööd Google’i ja valdkonna ekspertidega. Akadeemia aitab ettevõtet kasvatada, kogemusi jagada ja kujundada tervise- ja heaoluvaldkonnas tehisintellekti-põhiste lahenduste vastutustundlikku arendamist. Programmi lõppedes saavad osalenud idufirmad Google for Startupsi vilistlasvõrgustiku liikmena pikaajalist Google’i mentorlust ja tuge.

Tehisintellekti ja tervise kasvuakadeemia „Growth Academy: AI for Health” ja „Med-PaLM 2″ on osa Google’i uuemast arengusuunast, mille eesmärk on uurida tehisintellekti tervishoiu otstarbel ja arendada selle tõhusust, õiglust, abivalmidust ja ohutust. Google’ programm „Google for Startups” on teinud üle 10 aasta koostööd ettevõtjatega, kes leiavad tehnoloogia abil ühiskonna probleemidele lahendusi. Nüüd on fookusse võetud koostöö selle nimel, et panna inimese loodud tehisintellekti eelised tööle tervishoius ja meditsiinis.

  • Programmi kandideerimine kestab kuni 10. juulini. Lisainfot programmi kohta leiab siit!
Head Uudised GoodNews