1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Konverentsil “Life Sciences Baltics 2021“ esitletakse Eesti, Läti ja Leedu bioteadustekeskust
Konverentsil “Life Sciences Baltics 2021“ esitletakse Eesti, Läti ja Leedu bioteadustekeskust

Konverentsil “Life Sciences Baltics 2021“ esitletakse Eesti, Läti ja Leedu bioteadustekeskust

20.-24. septembrini toimuv veebikonverents „Life Sciences Baltics 2021“ sisaldab peaettekandeid, paneeldiskussioone, ettevõtete esitlusi, idufirmade lahinguid ja virtuaalset näitust.

Leedu Ettevõtluse Agentuuri organiseeritud veebifoorum „Life Sciences Baltics 2021“ on ainus üritus, mis võimaldab maailmatasemel ekspertidel ühiselt kohtuda Baltimaade bioteadustekeskuse liidritega. Konverentsi programm keskendub teemadele, kus Baltimaad säravad: digitaalne tervis, geenide redigeerimine, medtehnoloogia, ravimite varajane arendamine, meditsiiniline pilditöötlus ja mikrobioom.

Konverentsil teevad ettekanded ka Eesti meditsiinieksperdid. Üks esinejatest on Tartu Ülikooli professor ja Eesti geenivaramu juhataja Andres Metspalu. “Leedu panustab digitervishoiu ja personaalmeditsiini arengusse järjest enam ja sellest saab rahvusvaheliselt tugeva biotehnoloogia- ja farmaatsiatööstusele vääriline lisa. Seda suundumust on selgelt näha konverentsiteemade valikus,” ütles Metspalu, kes räägib geenivaramust ja selle loomisest. „Kõik inimesed, kes on huvitatud eluteadustest ja meditsiinist, võiksid seda kuulata ja vaadata.“

Uutest meditsiinilistest tehnoloogiatest teeb ettekande Tallinna Tehnikaülikooli professor Ivo Fridolin. „Meditsiinitehnika ja teised eluteadused on terve ja keskkonnasäästliku tulevikuühiskonna alustalad. Seda peegeldab ka konverentsiteemade ja esinejate valik, rõhutades tugeva alusteaduse olulisust ja teiselt poolt vajadust luua toetav ettevõtluskeskkond, kus loodud innovaatiline teadmine praktikas realiseerida,“ ütles Fridolin. „Konverentsil osalemine pakub kvaliteetaega põnevate ettekannete ja paneeldiskussioonidega, kus jagatakse kogemusi nii hargettevõtluse võludest ja valudest kui ka meditsiinitehnoloogia valdkonna eripärast tingitud sertifitseerimise väljakutsetest.“

Eesti professorid osalevad veel diskussioonides areneva meditsiinitehnoloogia ja personaalse meditsiini teemadel.

Viimati toimus „Life Science Baltics“ 2018. aastal, kui Vilniusesse kogunes üle 2000 osaleja kogu maailmast. Konverentsi korraldajad loodavad sel aastal virtuaalselt kokku kutsuda üle 1000 osaleja ja usuvad, et huvi Baltimaade bioteaduste sektori vastu on viimastel aastatel kasvanud.

Ürituse üks eesmärk on idufirmade toetamine. Konverentsi ajal saavad valitud idufirmad osaleda erinevates võistlustes ja kohtuda investoritega Ameerika Ühendriikidest, Ühendkuningriigist, Iisraelist, Jaapanist ja ka teistest riikidest.

Head Uudised GoodNews