1. Avaleht
  2. Tervis
  3. LUULE AITAB I Peaasi.ee kutsub noori esitama vaimse tervise teemalisi luuletusi
LUULE AITAB I Peaasi.ee kutsub noori esitama vaimse tervise teemalisi luuletusi

LUULE AITAB I Peaasi.ee kutsub noori esitama vaimse tervise teemalisi luuletusi

Peaasi.ee koos Apollo ja Kirjanike Liidu noortega kutsuvad 16–26-aastaseid noori 25. septembril Solarise Apollo raamatupoodi noorte luuleõhtule esitama oma luuletusi, mis puudutavad vaimset tervist, emotsioone ja elu keerdkäike.

„Meie vaimsele tervisele on hea, kui luulet oleks meie igapäevas rohkem. Luuletuste kirjutamine ja lugemine võimaldavad mõelda väljaspool tavapäraseid piire, mängida sõnadega ja luua uusi seoseid. Ühe lause või fraasiga võib väljendada tundeid ja mõtteid, mida muul moel oleks võib-olla keeruline teha,“ rääkis Peaasi.ee tegevjuht, kliiniline psühholoog Anna-Kaisa Oidermaa.

Luuletuste kirjutamine ja lugemine võimaldavad mõelda väljaspool tavapäraseid piire, mängida sõnadega ja luua uusi seoseid.

„Uuringud on näidanud, et loov eneseväljendus, sealhulgas luule, võib aidata noortel arendada positiivsemat enesekuvandit ja suurendada enesehinnangut ning üldist rahulolu eluga,“ lisas Anna-Kaisa Oidermaa.

Foto: Freepik

„Mullune vaimse tervise teemaga luuleõhtu kinnitas, et luuleõhtul ei jaga keegi hinnanguid. Küll aga hinnatakse kõiki, kes oma tekste saadavad või ette kannavad. Iga luuletus tahab, et keegi teda kuulaks. Luuleõhtul kuulajaid jagub,“ rääkis Joonas Veelmaa.

  • Luuleõhtule oodatakse eestikeelseid luuletusi. Iga luuleõhtul ülesastuja saab võimaluse esitada oma luuletusi kuni kolme minuti jooksul.
  • Luuleõhtule saab registreeruda 17. septembrini siin.
  • Luuleõhtut juhib Euroopa luuleprõmmu meistrivõistluste võitja Joonas Veelmaa.
Head Uudised GoodNews