1. Avaleht
  2. Toitumine
  3. RAADIO 2 I Janika Koch-Mäe annab nõu, kuidas säästlikult toituda
RAADIO 2 I Janika Koch-Mäe annab nõu, kuidas säästlikult toituda

RAADIO 2 I Janika Koch-Mäe annab nõu, kuidas säästlikult toituda

Raadio 2 saates “R2 Pulss” tegi saatejuht Robin Juhkental intervjuu personaaltreener ja videotreeningute keskkonna Sinutreener.ee asutaja Janika Koch-Mäega, kes korraldab septembris väljakutse, kuidas 500 euroga kuus ennast ja kolm last ära toita.

Foto: GoodNews, Jane Vogt

Kuidas hoida motivatsiooni, et järjepidevalt trenni teha?

  • Ära sea endale ebarealistlikke eesmärke!
  • Realistlik kaalulangus on 2 kg kuus, ehk 500 g nädalas. See tagab pikaajalise püsiva tulemuse.
  • Näljutades ja kiirelt kaalu langetades tuleb see sama kiirelt tagasi.
Foto: GoodNews, Jane Vogt

Kuidas valida toitu, et dieedi pidamine ei oleks elu osa?

  • Saa aru, mida sa sööd. Tarbi puhtaid ja lihtsaid asju, siis oled õigel teel. Mida vähem töödeldud on toit, seda parem.
  • Võta vahepalad ja lõunasöök kaasa, siis sa tead, mida sa tegelikult sööd. Ise toitu valmistades tead sa täpselt, mida sinna sisse paned.
Foto: GoodNews, Jane Vogt

Kuidas säästa toidulaualt?

  • Võta kohv kodust termosega kaasa.
  • Võta lõunasöök ja vahepalad kaasa, väljas söömine on kulukas.
  • Käi poes 1-2 korda nädalas vajaduspõhiselt ja mõtle enne seda läbi, mida sul poest vaja on.
  • Mõtle läbi eesolevad toidukorrad ja osta ainult vajalikke asju.
  • Jälgi soodushindasid ja kampaaniaid ning vali odavamad toiduained.
Foto: GoodNews, Jane Vogt

Kuidas hoida kontrolli oma toidukulude üle?

  • Vaata üle senised kulutused toidule.
  • Sea eesmärgid, kui palju nädalas/kuus oleks tegelikult realistlik toidule kulutada.
  • Kogu kokku tšekid ja pane jooksvad kulutused kirja.
Foto: GoodNews, Jane Vogt

KUULA RAADIO 2 INTERVJUUD!

  • Janika alustas septembris kuuajalise eksperiment- väljakutsega: “Kuidas toita 500 euroga kolm last ja ennast?”. Väljakutse eesmärk on õppida tervislike valikutega säästlikumalt majandama, planeerida toidukorrad, valmistada nii hommiku-, lõuna-, kui ka õhtusöök ise, toidu säästlik kasutamine ja säilitamine ning palju-palju muud.
Head Uudised GoodNews