1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Tartu pakub tartlastele täiendavat psühholoogilist ja psühhosotsiaalset abi
Tartu pakub tartlastele täiendavat psühholoogilist ja psühhosotsiaalset abi

Tartu pakub tartlastele täiendavat psühholoogilist ja psühhosotsiaalset abi

Tartu pakub 2023. aasta lõpuni tartlastele täiendavat psühholoogilist ja psühhosotsiaalset abi. Linnavalitsuse esitatud taotlus meetmele „Vaimse tervise teenuse toetus kohalikule omavalitsusele 2023. aastal“ sai sotsiaalministeeriumist rahastuse.

Foto: Shutterstock

Kuna nõudlus vaimset tervist toetavate teenuste järele on kasvanud, pakutakse projekti raames tartlastele pereteraapia- ja hingehoiuteenust ning psühhosotsiaalset heaolu toetavat nõustamist. Teenused on avatud nii lastele kui ka täiskasvanutele, kes tunnevad, et vajavad psühholoogilist tuge ja toetust igapäevaelus toimetulekuks.

Teenusele saab registreeruda otse teenusepakkujaga ühendust võttes, suunamiskirja selleks vaja ei ole. Tartu linna sissekirjutusega inimesele on teenus kuni viis korda tasuta, erandjuhtudel ja teenuseosutaja poolt põhjendatult võimaldatakse kokkuleppel Tartu linnavalitsuse sotsiaal- ja tervishoiuosakonnaga rohkem arv tasuta kordi. Teenust pakutakse seni, kuni projekti vahendeid jätkub.

Teenuseid pakuvad psühholoogid, pereterapeudid ja hingehoidjad MTÜst Eesti Pereteraapia Keskus, Tartu Laste Turvakodu Perepesa, MTÜ-st Tartu Teoloogia Akadeemia ja OÜst Pereakadeemia.

  • Teenuste kirjeldused ja kontaktid leiab linna kodulehelt!
Head Uudised GoodNews