1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Tasakaal on peaasi: algab viienädalane vaimse tervise vitamiinikuur
Tasakaal on peaasi: algab viienädalane vaimse tervise vitamiinikuur

Tasakaal on peaasi: algab viienädalane vaimse tervise vitamiinikuur

Täna algab viienädalane vitamiinikuur “Tasakaal on peaasi”, et tugevdada vaimset vastupanuvõimet viies valdkonnas: uni ja puhkamine, tasakaalustatud toitumine, liikumine, head suhted ja meeldivate emotsioonide kogemine. Vaimse tervise vitamiinikuuris osalevad üle 340 kooli ja 200 organisatsiooni.

Vaimse tervise tugevdamine on praegusel ajal väga oluline

“Viimaste aastate kriisid on jätnud sügava jälje eelkõige noorte vaimsele tervisele. Iga teine noor on tundnud vaimse tervise raskusi. Ligikaudu riigieelarvest puuduoleva summa võrra kulutame praegu vaimse tervise raskustega tegelemiseks, kuigi suur osa neist oleksid ennetatavad kui inimesed oskaksid rohkem oma vaimse tervise eest hoolt kanda ning vajadusel lähedastele toeks olla,” selgitas Peaasi.ee tegevjuht, kliiniline psühholoog Anna-Kaisa Oidermaa.

“Huvi vaimse tervise tugevdamise vastu on ühiskonnas kasvanud, on ju vaimselt vastupanuvõimeline ühiskond oluline ka riigikaitse seisukohast. Vitamiinikuuriga on liitunud juba 340 kooli ja üle 200 organisatsiooni. Osaleda saab nii üksi, perega, sõpradega, meeskonnaga, kui ka klassi või kooliga,” lisas Anna-Kaisa Oidermaa.

Selgita välja, millist vaimse tervise vitamiini sul enim vaja on

Vitamiinikuuri alguses saab täita testi, et välja selgitada, missugust vaimse tervise vitamiini kõige enam vaja on. Vaimse tervise vitamiini testi saab teha siin: https://peaasi.ee/vitamiinitest/

Soovitusi noortele oma vaimse tervise hoidmiseks ja kriiside tagajärgedega toimetulekuks leiab ka sel nädalal raamatupoodidesse jõudvast Peaasi.ee meeskonnaliikmete, koolipsühholoogide ja teadlaste koostatud raamatust „Kriis-mis siis?!”.

Peaasi.ee vitamiinikuur kestab 13. märtsist–16. aprillini. Igal nädalal võetakse fookusesse üks vaimse tervise vitamiini komponentidest, mille kohta jagatakse teaduspõhiseid soovitusi, kuidas vaimse tervise tasakaalu parandada.

Peaasi.ee algatatud vaimse tervise vitamiinikuur „Tasakaal on peaasi” toimub neljandat korda ja seda rahastab Tervisekassa.

Peaasi.ee tegeleb:

  • Vaimse tervise edendamise, probleemide ennetuse, varase sekkumise ja häbimärgistamise vähendamisega meie ühiskonnas.
  • Peaasi.ee on pälvinud oma tegevusega 2020 aasta tervisesõbra tiitli ning presidendi sotsiaaltöö aastapreemia.
  • 2020. aasta lõpus tunnustati Peaasi.ee-d kodanikuühiskonna aasta tegija ja aasta vabaühenduse tiitlitega.
Head Uudised GoodNews