VEEL SEL NÄDALAL! Kolm Lahemaa mõisat kutsuvad maitsenautijaid Maitsete Nädalale
Oktoobrikuu eelviimasel ehk sellel nädalal 19.-25. oktoobrini toimub esmakordselt Lahemaa Maitsete Nädal, kus kolm mõisa pakuvad Lahemaa metsade, mere ja põldude ande oma parimal moel.
Palmse mõisas kohtuvad gurmaanid roogadega traditsioonilisest mõisaköögist (Alte Küche) ja talupoja laualt.
Sagadi mõisa restoran toob esile mitmeid metsaande: marju, seeni, ulukiliha.
Vihula mõisas võib nautida moodsat põhjamaade kööki eestimaisel viisil. Kõikide roogade valmistamiseks kasutavad peakokad eelkõige kohalikku toorainet siitsamast Lahemaalt.
Palmse mõisa köök ja kõrts, Sagadi mõisa restoran ja Vihula La Boheme restoran pakuvad Lahemaa Maitsete Nädalal erimenüüd kindla hinnaga: 2 käiku 12 €, 3 käiku 15 €
Lisainfo ja menüüd leiab kodulehtedelt: www.palmse.ee, www.sagadi.ee, www.vihulamanor.com
Lisaks restoranidele on avatud muuseumid, on võimalus tellida programme, majutust ja loodusretki. Kasuta koolivaheaega nutikalt ja tule kogu perega Lahemaale! Lahemaa on mahe maa!
Mida räägib Vihula Mõis enda pakutavast?
“Peakokk Lauri Tomingas annab suure panuse Vihula Mõisale omaste kulinaarsete traditsioonide arendamisele. Meie jaoks on oluline peakokk, kes oskab väärtustada mõisa ajalugu, öko-farmi, aeda ja Lahemaa looduse poolt pakutavat ning neid kõike arvestades rikastab mõisa kööki uute ideedega. Lauri suhtub oma köögis nii toidusse kui toorainesse, aga ka klienti ülima lugupidamisega. Tema jaoks on väga tähtis, et toit oleks iga kord täpselt sama maitsev ja teine kord tagasi tuleval kliendil poleks põhjust pettuda.”
Menüü:
- Lõhe, suits ja soolane sinep
- Aeglane karu ja Lepiku talu valet värvi juurikad
- Marjad, juust, küpsis ja ürdid
Märksõnad on hooaeg, lähikond, värske, kaasaegne ja väga maitsev!
Oma soovist lõunastada Vihula Mõisas anda teada e-kirja teel info.vihula@uhotelsgroup.com või tel 3264100
Sagadi Mõis toob metsannid lauale
Oleme Rohelise Võtme restoran, kuulume Põhja-Eesti kohaliku toidu pakkujate hulka, oleme Eesti Toidutee ettevõtete seas. Tänavu valmistas meie peakokk ka presidendi vastuvõtul suupisteid.
Sagadi mõisa restorani peakokk Maren Rits on kokku pannud Sagadi metsamenüü:
- Lahemaa männiriisikasupp juustukreemiga
- Põdrakotlet kikerherneraguu ja suitsuploomidega
- Vaarika parfee metsamarjasalatiga
Palmse Mõisa trump on peakokk
Palmse mõisa kokk Janek Eerits on Virumaa Muuseumites töötanud alates 2003 aastast. Alustas ta Rakvere Linnuses. Varasemalt grillmeistrina töötanud Janeku üheks peamiseks ülesandeks oli külalistele vardas elava tule peal terve seapõrsa küpsetamine. Neid tuli tal Rakvere Linnuses küpsetada tükki kolm nädalas. Just nimelt lihade marineerimist ning erinevatel viisidel küpsetamist peab Janek oma tugevaimaks küljeks ning meelistegevuseks.
Palmse mõisa köögis on ta toimetamas käinud vahelduva eduga kogu oma Virumaa Muuseumis töötatud aja jooksul, kuid alaliselt töötab Janek Palmse mõisas 2007. aastast
Janek saab ühtlaselt edukalt hakkama kõikide Palmse mõisas pakutavate kulinaarsete hõrgutiste valmistamisega – olgu selleks siis kas Palmse kõrtsis lastele kördi keetmine või restoranis sinimerekarpide valmistamine valge veini-rõõsakoore kastmes.
Õppinud kokaks-kondiitriks, eelistab ta valmistada soolaseid roogasid, kuid just restoranis pakutav mõisamaius Isabella toorjuustu kook on kujunenud üheks Palmse mõisa külaliste lemmikhõrgutiseks.
Palmse mõisa peakokk Janek Eerits on koostanud Palmse erimenüü:
ALTE KÜCHE
- Küpsetatud lihaveisemaks mõisaaia salati ja pohla- mündikastmega
- Angersäga õlles hautatud juurviljadega
- Toorjuustukook Isabella värske maasikakastmega
KÕRTS
- Praetud räimed krõbeda odrajahukoorikuga
- Moonaka kõhutäis triibuliha ja mulgipudruga
- Õunakook
Jüri Kukk