1. Avaleht
  2. Tervis
  3. VESTLUSÕHTU I Mai-Liis Kivistik ja Liis Tuur vestlevad ravimtaimede teadusest
VESTLUSÕHTU I Mai-Liis Kivistik ja Liis Tuur vestlevad ravimtaimede teadusest

VESTLUSÕHTU I Mai-Liis Kivistik ja Liis Tuur vestlevad ravimtaimede teadusest

Ravimtaimed sisaldavad bioaktiivseid ühendeid, mis on läbi ajaloo omanud tervistavat mõju erinevatele kehaosadele ja haigustele ning neid on kasutatud sajandeid ka traditsioonilises meditsiinis. Näojooga õpetajal ja loodusterapeudil Mai-Liis Kivistikul toimub 23. mail algusega 12.00 vestlusõhtu, mille külaliseks on Liis Tuur. Naised räägivad ravimtaimede teadusest nii toidu – kui kosmeetikamaailmas.

Liis Tuur on toiduteadlane ja omab pikaajalist kogemust globaalsest toiduainetööstusest. Ta on brändi Kosk looja ja Kosknatural OÜ tegevjuht.

„Liisi ning MaiWistiku koostöö algas ühise huviga ravimtaimede maailma vastu. Kosk keskendub ravimtaimedest valmistatud naturaalsete alkoholivabade bittreide arendamisele ja tootmisele, mis pakuvad alternatiivi kangemale alkoholile,“ selgitab Mai-Liis ja lisab, et  MaiWistik ja Kosk on loonud sünergilise koostöö, kus inimesed saavad hoolitseda nii oma sisemise kui välimise heaolu eest, kasutades puhtaid ja jätkusuutlikult valmistatud tooteid, mis põhinevad ravimtaimedel.

Korja ravimtaimi ise

Mai-Liis tõdeb, et valmistoodangut ostes ei saa kunagi olla lõpuni kindel, mis pakki pandud on, eriti välismaist teed kasutades. Sellepärast soovitab ta ravimtaimi ise korjata.

ravimtaimi võiks korjata võimalikult kaugelt sõiduteest ja mida rohkem aasade ja metsade keskelt, seda parem.

Ta juhendab, et ravimtaimi võiks korjata võimalikult kaugelt sõiduteest ja mida rohkem aasade ja metsade keskelt, seda parem. “Pinnas salvestab kõik toksiinid ja metallid endasse ning sealt kaudu liiguvad nad ka taimedesse, mida me siis omakorda tarbime. Proovi alati korjata linnast kaugemalt,” soovitab ta.

Lisainfot vestlusõhtu kohta leiad Facebooki lehelt.

Head Uudised GoodNews