1. Avaleht
  2. Toitumine
  3. 7 põhjust, miks on smuutiga hea päeva alustada
7 põhjust, miks on smuutiga hea päeva alustada

7 põhjust, miks on smuutiga hea päeva alustada

MaiWistiku looja Mai-Liis Kivistik korraldab koos tervisearengutreeneri Helle Tõntsiga 20. novembrist tasuta 7-päevast smuutiväljakutset. See aitab pühendada seitse päeva seedetraktile. Abilisteks sinu enda valitud puu- ja juurviljad. Mai-Liis ütleb, et smuutiga päeva alustades annad puhkepausi oma seedesüsteemile, mis on vähem koormatud ja tänu sellele saab keha tegeleda muude oluliste biokeemiliste protsessidega nagu toksiinide eemaldamine.

Mai-Liis Kivistik. Foto: Helen Tulp

Seitse põhjust, miks hommikuti smuutit juua

  • Toitaineterikas: Smuutid saavad olla täis toitaineid, sealhulgas vitamiine, mineraale ja antioksüdante. Kasutades puuvilju, köögivilju ja muid tervislikke koostisosi, saad oma kehale vajalikud olulised toitained.
  • Hüdratsioon: Smuutiretseptides kasutatakse alusena vett, piima või jogurtit, mis aitab hüdreerituna püsida. Hüdratsioon on üldise tervise seisukohast oluline ja annab päevale hea alguse.
  • Kiudainerikkus: Kui lisad smuutisse kiudainerikkaid koostisosi nagu puuviljad, köögiviljad ja täisteratooted, soodustab see seedimist ja aitab sul end hästi tunda, vähendades hilisemaid kiusatusi vähem tervislikke valikuid teha.
  • Energialaeng: Puuviljades leiduvad looduslikud suhkrud saavad pakkuda kiiret energiat ilma rafineeritud suhkrute kaasneda võiva väsimustundeta. Valgusisalduse suurendamiseks võiksid lisada Kreeka jogurtit, tofut või valgupulbrit, mis aitab säilitada energiataset pikema aja vältel.
  • Kaalu kontroll: Smuutid saavad olla madala kalorsusega viis päeva alustamiseks, kui jälgid oma kehakaalu. Koostisosade kontrollimisega saad luua tasakaalustatud ja täitva eine ilma liigsete kaloriteta.
  • Mitmekesisus: Saadaval on lugematul hulgal smuutiretsepte, mis võimaldavad kohandada hommikusööki vastavalt oma maitse eelistustele ja toitumise eesmärkidele.
  • Rohkem köögivilju: Need, kes leiavad, et piisavalt köögiviljade tarbimine on keeruline, saavad smuuti abil lihtsalt mõned lisaköögiviljad oma menüüsse panna.

Rohkem infot leiab SIIT!

Head Uudised GoodNews