Eesti toiduettevõtted osalevad Soomes Gastro messil
Sel nädalal Helsingi Messikeskuses toimuval toidu-, hotelli- ja restoranivaldkonda tutvustaval Gastro Helsinki messil osaleb ka 18 Eesti ettevõtet. Tegemist on suurima osalejate ja külastajate arvuga toidusektorile suunatud erialamessiga meie lähipiirkonnas.
“Gastro Helsinki on suurim toitlustuse, hotellinduse ja restoranide erialaüritus Soomes, mis esitleb professionaalidele uusimaid trende, maitseid ja suundi,” selgitab Tiit Sarv, Helsingi Messikeskuse Eesti esindaja. “Kahtlemata saavad osalevad Eesti ettevõtjad messilt palju kasulikke koostöökontakte, mis meie kiire kasvuga toiduainetööstusele veelgi tuult tiibadesse puhuvad.”
Messipäevade tihedas programmis toimuvad mitmed võistlused, näiteks selgitatakse välja Soome Aasta Kokk ja Aasta Kelner, esmakordselt ka parim Seafood Chef ehk mereannikokk, samuti toimub koolitoiduvõistlus ning avalikustatakse Soome 50 parimat restorani.
Eestist osalevad messil Arke Lihatööstus AS, Belief Water OÜ, Bestpack OÜ, DGM Shipping AS, Eesti Pagar, Gurmeeklubi OÜ, Haage Joogid OÜ, Horizon Bag, Kikas OÜ, Peenjoogivabrik Nudist OÜ, Puljong OÜ, Punch Drinks OÜ, Pärnamäed OÜ, Rõngu Mahl AS, Rõngu Pagar OÜ, Vičiunai Baltic OÜ, Öun Drinks OÜ ja FoodTec messil Alpina Electronics OÜ.
Eesti on messil suurim välisosaleja, lisaks sõidab siit messile ligi 500 külastajat.
Kokku osaleb Gastro Helsinki ja paralleelselt toimuvatel tööstusmessidel FoodTec, PacTec PlastExpo Nordic üle 400 eksponendi, külastajaid oodatakse kuni 15 000.
Helsingi Messikeskus annab teada, et Soome ametivõimude praegune seisukoht on see, et olukord on Soomes stabiilne ja koroonaviiruse risk väike. Vastavalt Soome sotsiaal- ja tervishoiuministeeriumi hinnangule ei ole massiürituste piiramiseks vajadust.
Info messi programmi ja osalejate kohta leiab veebilehelt www.gastrohelsinki.fi.