1. Avaleht
  2. GoodNews TV
  3. VIDEO I Kolme lapse ema Janika Koch-Mäe väljakutse: 500 eurot ja 30 päeva – kas sina suudaksid?
VIDEO I Kolme lapse ema Janika Koch-Mäe väljakutse: 500 eurot ja 30 päeva – kas sina suudaksid?

VIDEO I Kolme lapse ema Janika Koch-Mäe väljakutse: 500 eurot ja 30 päeva – kas sina suudaksid?

Kas kujutaksid ette, et suudaksid kogu perele kuu aja toidud ära osta vaid 500 euroga? Tundub võimatu? Kolme lapse ema, toitumisnõustaja ja 20 aastat personaaltreenerina tegutsenud Janika Koch-Mäe on valmis tõestama vastupidist! Septembris alustab ta väljakutset, mille käigus plaanib terve kuu toidule kulutada ainult 500 eurot. Janika jagab oma teekonda ka sotsiaalmeedias, kus ta toob välja nutikaid säästunippe, mis aitavad toidukorvi pealt raha kokku hoida. Kas ta suudab väljakutse edukalt lõpule viia?

Säästmine on popp

Janika selgitab, et eelmine aasta sai samuti sama väljakutse septembrikuus tehtud ning tookord õnnestus tal see ära teha 400-eurose väljaminekuga. „Kas see õnnestub mul ka see aasta või kulub seekord toidule natuke rohkem, seda saad näha,“ lausub Janika ning kutsub kõiki huvilisi teda nii Instagramis kui ka TikTokis jälgima, kus ta jagab säästuhäkke, nippe ja muidugi ka retsepte. „Saad sealt kindlasti inspiratsiooni – säästmine on popp.“

Säästmine on popp.

Janika Koch-Mäe. Foto: GoodNews, Evelin Kruus
Janika Koch-Mäe. Foto: GoodNews, Evelin Kruus

Eelmine kord hakkas Janika hoidma silma peal toidu- ja esmatarbekaupade hindadel – käis soodsamates poodides ja kallimaid asju ostis kampaaniahindade ajal. Kuu aja jooksul võttis ta lõunasöögid, vahepalad ja kohvi kaasa tööle – juba selle pealt oli Janika arvates sääst kindlasti märkimisväärne ja tema eelarve puhul ka suurim.

Esialgu oli veidi tüütu pidevalt ette mõelda aga toidu ja kohvi kaasa võtmise harjumus kinnistus umbes nädalaga.

“Esialgu oli veidi tüütu pidevalt ette mõelda aga toidu ja kohvi kaasa võtmise harjumus kinnistus umbes nädalaga. Igal juhul plaanin seda ka edaspidi jätkata!“ rääkis ta tookord.

Janika Koch-Mäe. Foto: GoodNews, Evelin Kruus
Janika Koch-Mäe. Foto: GoodNews, Evelin Kruus

3 kasulikku säästunippi Janika Koch-Mäelt:

  • Tee ise süüa/valmista suurem ports toitu. Janika usub, et kindlasti tuleb ise toidu valmistamine mitmeliikmelise pere puhul soodsam, samuti suurema koguse toidu valmistamine, et järgmine päev saaks ise lõunaks kaasa võtta.
  • Jälgi sooduspakkumisi. Janika on ka suur sooduspakkumiste jälgija ja tahab kodus kõik toiduained toidu valmistamiseks ära kasutada. Ta soovitab aeg-ajalt kappe ja sügavkülmikuid sorteerida, et inspiratsiooni saada.
  • Kui võimalik, siis sügavkülmuta sööki. Kui mõne toiduaine säilivustähtaeg hakkab lõppema, aga ära kasutada pole võimalik, viskab Janika toote sügavkülma ja kasutab tulevikus. Sama teeb ta näiteks üleküpsenud banaanidega, mida ei taha või jõua ära kasutada. Nendest saab talvel smuutit või banaanileiba teha.
Head Uudised GoodNews