1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Koolituskursus „Õed tagasi tervishoidu“ aitab leevendada tööjõupuudust tervishoiuasutustes
Koolituskursus „Õed tagasi tervishoidu“ aitab leevendada tööjõupuudust tervishoiuasutustes

Koolituskursus „Õed tagasi tervishoidu“ aitab leevendada tööjõupuudust tervishoiuasutustes

Tallinna Tervishoiu Kõrgkoolis algab taas koolitusprojekt „Õed tagasi tervishoidu”, mille eesmärgiks on julgustada pikka aega õe tööst eemal olnuid naasma tervishoidu.

2022. aasta novembris algav projektipõhine õpe „Õed tagasi tervishoidu“ valmistab õendussektoris pikemat aega mittetöötanud õdesid ette õe teooria- ja praktikaeksami sooritamiseks, mis annab võimaluse nende kandmiseks tervishoiutöötajate registrisse. Koolitusel on võimalik osaleda ka tervishoiutöötajate riiklikus registris registreeritud õdedel ja ämmaemandatel, kes ei ole alates 2015. aasta 1. veebruarist Eesti tervishoiuteenuse osutaja juures õena töötanud. Projekti rahastab Sotsiaalministeerium.

Kaheksandat korda alustav projekt on aastate jooksul olnud väga edukas ning paljud õed, kes on kutsetööst eemal olnud, on saanud seeläbi oma eelnevaid teadmisi täiendada. „Tänu projektile „Õed tagasi tervishoidu“ saab Eesti tervishoiusüsteem juurde õdesid, keda me väga vajame ja projektis osalenud saavad taas võimaluse töötada armastatud erialal. 2021. aastal laiendati projekti sihtgruppi – nüüd saavad osaleda ka need tervishoiutöötajate registris olevad isikud, kes on üle viie aasta erialasest tööst eemal olnud, mis on hea võimalus erialaste teadmiste ja oskuste kaasajastamiseks ja täiendamiseks,” ütles Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli õenduse õppetooli õppejõud-lektor Kadri Kööp.

  • Registreerimine õppesse on avatud 29. septembrist 27. oktoobrini 2022. Õppetöö toimub tsüklitena novembrist märtsini. Koolitus on tasuta.
  • Rohkem infot ja õppetööle registreerumine on SIIN.
Head Uudised GoodNews