1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Õhtud teleri ees: kas see ikka võrdub kehakaalu tõusuga?
Õhtud teleri ees: kas see ikka võrdub kehakaalu tõusuga?

Õhtud teleri ees: kas see ikka võrdub kehakaalu tõusuga?

Inimeste kiire elutempo juures mängib suurt rolli meelelahutus, sest see aitab peale väsitavat päeva lõõgastuda. Teleri vaatamine ja diivanil istumine on aga libe tee selleni, et inimesed on liiga lõõgastunud ja jätavad vajalikud liikumised tegemata ning see võib omakorda viia kehakaalu tõusuni.

Järgmise põlvkonna teleteenus Go3 pakub parimat meelelahutust 400 000 inimesele üle kogu Baltikumi – parimatest linateostest kuni närvekõditavate spordiülekanneteni. Kuna Go3 pakub meelelahutust nii paljudele inimestele, siis leiame, et meelelahutuse nautimise ja lõõgastumise juures tuleb leida tasakaal, sest ka oma tervist ei tohi unarusse jätta.

Teleri vaatamine on hea viis meelelahutuse tarbimiseks, kuid selle tulemusena võivad inimesed vähem liikuda. Turu-uuringu ettevõte RAIT GROUP viis läbi küsitluse 953 eestlase seas ning selgus, et 73% vastanutest vaatavad oma lemmikusisu kohe peale tööd ja 19% inimestest vaatavad oma lemmiksaateid ja sarju just enne magama minemist.

Foto: Freepik

Personaaltreener Kristjan-Johannes Konsap ütles, et tervena püsimiseks peaks inimene päevas liikuma vähemalt 30 minutit. „Kui töö on istuva iseloomuga ja peale tööd pole aega trenni minna, siis hea lahendus oleks autoga või bussiga sõitmise asemel ehk koju jalutada. Samuti võiks umbes kaks tundi enne magamaminekut hakata ekraanide kasutamist vähendama unekvaliteedi tõstmiseks,“ ütles Kristjan-Johannes.

Kui töö on istuva iseloomuga ja peale tööd pole aega trenni minna, siis hea lahendus oleks autoga või bussiga sõitmise asemel ehk koju jalutada.

Peale õhtusööki sätivad palju end koos perega diivanile. Keskmine eestlane vaatab oma lemmikusisu kas oma perekonnaga (43%) või sootuks üksinda (30%). On üsna levinud, et hea filmi, sarja või spordiülekande kõrvale võetakse üks hea snäkk. Uuringust selgus, et ligi veerand vastanutest armastab telerit vaadates näksida krõpse ja midagi magusat, kuid see on Kristjan-Johannese sõnul väga ohtlik. „Näksimine, eriti peale õhtusööki, ei ole kindlasti kehale kasulik. Telerit vaadates on inimesel raske tähele panna ja märgata, kui palju juba krõpsu ja kommi näksitud on.“

Telerit vaadates on inimesel raske tähele panna ja märgata, kui palju juba krõpsu ja kommi näksitud on.

Positiivse poole pealt selgus veel uuringust, et eestlane üllatab ka eeskujuliku toitumiskäitumisega – veerand vastajast on öelnud, et nende snäki eelistuseks on puu- ja juurviljad ja 30% inimeste jaoks on peamiseks joogiks vesi. Kristjan-Johannes Konsapi sõnul on puuviljad ja juurviljad kindlasti kõige parem valik. „Enamik inimesi ei söö päeva jooksul vajalikku kogust ehk 500g juur- ja puuvilju nagu vaja oleks ja seega saab kaks asja – snäkkimise ja parima meelelahutuse nautimise ühendada.“

Enamik inimesi ei söö päeva jooksul vajalikku kogust ehk 500g juur- ja puuvilju nagu vaja oleks ja seega saab kaks asja – snäkkimise ja parima meelelahutuse nautimise ühendada.

Head Uudised GoodNews