RETSEPT! Kuidas valmistada sametist köögivilja-juustusuppi
Argipäeva kõhutäis ei pea olema kokanduslik tippteos, vaid täisväärtuslik ja toitev toidukord, mis valmib kiiresti ja meeldib tervele perele. Just selline on restoran Mimosa peakokk Juhan Heinsalu retseptide aardelaekast pärit köögivilja-juustusupp.
Kuna lapsed ja köögiviljad pole just parimad sõbrad, on igas peres hinnatud retseptid, mis aitavad kohustusliku köögivilja annuse tuua maimukeste toidulauale suurema sõjata. Mimosa peakokk on Daily koolisööklates toimuva projekti „Tähed taldrikus“ raames lubanud köögiviljadel end inspireerida ja seda just lastele sobival moel. Nii saavadki sel nädalal 22 000 last üle Eesti osa tippkoka retseptide järgi valminud koolilõunatest. Sametine köögivilja-juustusupp paneb lapsed rõõmust rõkkama, sest on mahe, maitsekas ja mõnusalt koorene ning selle puljong valmib naturaalsetest köögiviljadest nagu ka korralikule koolilõunale kombeks. Emadele ja isadele boonusena võib seda suppi ka suurema koguse valmistada, et järgmisel päeval saaks kokkamisvaba õhtut nautida.
Sametine köögivilja-juustusupp paneb lapsed rõõmust rõkkama, sest on mahe, maitsekas ja mõnusalt koorene ning selle puljong valmib naturaalsetest köögiviljadest.
Köögivilja-juustupüreesupp 10-le
500 g porgandit
150 g sibulat
300 g kartulit
300 g suvikõrvitsat
20 g küüslauku
100 g vahukoort
200 g suitsujuustu
2,25 l vett
Soola
Pipart
Praadimiseks õli
Maitserohelist
Valmistamine
Tükelda kartulid, porgandid ja suvikõrvits ning haki sibul ja küüslauk. Seejärel tõsta pott tulele, lisa õli ja kuumuta selles sibul ja küüslauk klaasjaks muutumiseni. Lisa valminud segule pisut vett ja kõik köögiviljad ning kuumuta kuni need pehmeks on muutunud. Lõpuks lisa ülejäänud kuum vesi ja maitseained ning püreesta kuni supp saavutab ühtlase konsistentsi. Kõige lõpus sega supi hulka vahukoor ja suitsujuust ning raputa soovi korral peale ka maitserohelist.