1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Taimed, mis aitavad õhku puhastada
Taimed, mis aitavad õhku puhastada

Taimed, mis aitavad õhku puhastada

Taimed, mis aitavad õhku puhastadaTaimed toodavad hapnikku ja kasutavad selleks ära süsihappegaasi. Inimestega on jälle vastupidi. Elu- ja kontoriruumides võib seetõttu süsihappegaasi osakaal suureneda, mida inimesed tajuvad väsimuse, peavalude ning kuivustundena silmades ja kurgus. Uuringud on näidanud, et toataimed võivad süsihappegaasi osakeste osakaalu siseruumide õhus vähendada lausa 30%. Meie jaoks tähendab see rohkem energiat, paremat tähelepanu ja tervist. Kuid milliseid taimi endale tuppa valida?

Kõik taimed toodavad hapnikku, niiet iga valik on hea! Esikohal on troopikas ja metsa all kasvavad taimed, kes on harjunud puudevilus vähese valguse toimel hakkama saama. Seetõttu teevad nad oma tööd efektiivselt ka siseruumides. Kuid osad taimed puhastavad õhku ka toksilistest ainetest, mis näiteks kodukeemiast, suitsetamisest, värvidest ja kütteelementidest õhku satuvad. NASA ja mitmeid teised on uurinud, millised taimed on toksiliste ainete puhastamisel kõige efektiivsemad. Lisaks on uuritud taimede mõju ka koduloomadele. Järgnev tabel annab nendes uuringutes hea ülevaate:

Tabel

Selleks, et taimed efektiivsemalt fotosünteesi toimel hapnikku toodaks, anna neile piisavalt valgust, istuta nad toitainerikkasse mulda ja ära unusta neid kasta :)

Allikas: Fysioviis

Head Uudised GoodNews