1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Tallinna Tervishoiu Kõrgkool tähistab südame taaskäivitamise päeval oma 78. aastapäeva
Tallinna Tervishoiu Kõrgkool tähistab südame taaskäivitamise päeval oma 78. aastapäeva

Tallinna Tervishoiu Kõrgkool tähistab südame taaskäivitamise päeval oma 78. aastapäeva

Täna tähistab Tallinna Tervishoiu Kõrgkool üle-euroopalisel südame taaskäivitamise päeval oma 78. aastapäeva, viies erinevates Eesti asutustes läbi praktilisi elustamis- ja esmaabivõtteid õpetavaid koolitusi “Sinu käed päästavad elu”.

Elustamis- ja esmaabikoolituse sarja “Sinu käed päästavad elu” läbiviimisega alustas Tallinna Tervishoiu Kõrgkool juba käesoleva aasta jaanuaris, eesmärgiga kinkida Eestile 100. sünnipäeva puhul 1000 koolituse läbinud inimest. Praeguseks on algselt seatud eesmärk täidetud mitmekordselt – koolituse läbimist kinnitavaid tõendeid on jagatud välja enam kui 2400.

“Esimese elustamis- ja esmaabikoolituse “Sinu käed päästavad elu” viisime läbi eelmisel aastal kõrgkooli 77. aastapäeva raames,” ütles Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli rektor Ülle Ernits. “Leiame, et lihtsa sünnipäevapeo asemel on kasulikum, kui teeme midagi tervislikku. Samas on koolituste korraldamine osa kõrgkooli poolt antavast haridusest, õppijad saavad praktikat ja töötajad teha tavapärasest midagi täiesti erinevat,” lisas Ülle Ernits.

Koolituse käigus saavad huvilised kaasaegsete mannekeenide abil kõrgkooli õppejõudude ja üliõpilaste juhendamisel õppida, kuidas teha õigesti südamemassaaži. “Sinu käed päästavad elu” projektijuhi Piret Gildeni sõnul on elustamisvõtete õpetamine olulise tähtsusega, sest Eestis sureb igal aastal tunnistajate juuresolekul südame äkksurma ligikaudu 700 inimest. “Enne kiirabi saabumist alustatakse elustamisvõtetega ainult 35 protsendil juhtudest ja kui enne kiirabi saabumist ei tehta midagi, on ellujäämise võimalus kõigest alla 10 protsendi,” täpsustas Piret Gilden.

Tallinna Tervishoiu Kõrgkool on rahvusvaheliselt tunnustatud tervise ja heaolu valdkonnas koolitust pakkuv riiklik rakenduskõrgkool, kus õpib 1944 õppurit. Kõrgkoolil on struktuuriüksus Kohtla-Järvel ning õppetöö toimub lisaks ka Pärnus ja muudes regionaalsetes üksustes.