1. Avaleht
  2. Toitumine
  3. Tarana Ibragimova õpetab lapsi torte küpsetama
Tarana Ibragimova õpetab lapsi torte küpsetama

Tarana Ibragimova õpetab lapsi torte küpsetama

Aserbaidžaani juurtega Tarana Ibragimova korraldab Lord of Cakes laste tordikoolitust, kus lapsed saavad sukelduda kondiitrikunsti maailma. Toimub ka laste tordiküpsetamisvõistlus.

Tarana on sündinud Eestis ja tema vanemad on tulnud siia Aserbaidžaanist. Nii on tema pagariäri aseri mõjutustega. Ta ütleb, et igal kultuuril on oma pagarikunst. Eestlased näiteks ei armasta väga magusat ega vürtsikat toitu. Ta üritab tuua sisse aseri mõjutusi, aga siiski järgida ka Eseti kultuuri – mitte lisada liiga palju suhkrut ja kasutada looduslikumaid koostisaineid.

Foto: Yuliya Akulich

Kuidas tuli Taranal mõte korraldada laste tordiküpsetamisvõistlust? Ta ütleb, et nägi Venemaa tordimeistri Renat Agzamovi võistlust. „Üritasin talle ka kirjutada, et ise täiskasvanute võistlusel osaleda, aga ta ei vastanud,“ nendib Tarana.

Läks pisut aega mööda ja Tarana otsustas ise suvel korraldada laste tordikoolitusi. Nüüdseks on tehtud 8 koolitust. Õpetada on Taranal ju palju – tal on üle 6 aasta kogemusi. Lastel on temalt õppida, kuidas küpsetada tordipõhju, segada õigesti koort, jahu.

Tarana Ibragimova. Foto: Yuliya Akulich
Tarana Ibragimova. Foto: Yuliya Akulich

Ta õpetab ka lastele, kuidas teha kaunistusi. Näiteks vahvli- või suhkrupaberist lilli ja suhkrupastast kujukesi.

„Siis mõtlesin, et miks mitte – võiks korraldada laste tordiküpsetamisvõistluse,“ räägib ta ja lisab, et mõne lapse jaoks võib tordiküpsetamine olla nende tulevik.

Järgmine tordikoolitus alustab 15. novembril, kestab 8 päeva ja annab lastele 32 tundi praktikat. Lõpus toimuval võistlusel on võimalik võita 350 eurot.

Kursuse programm:

  • Biskviidi valmistamise tehnika. Kreemide ja täidiste põhitõed.
  • Tordi tasandamine ja kaunistamine.
  • Kaunistamine vahvlipaberiga.
  • Töötamine suhkrumassiga: lillede vormimine.
  • Töötamine suhkrumassiga: vormide valmistamine.
  • Töötamine suhkrumassiga: kujukeste vormimine.
  • Kahekorruselise tordi valmistamine ja kokkupanek.
  • Kahekorruselise tordi kaunistamine.

GALERII: Yuliya Akulich

Head Uudised GoodNews