Eesti parim toiduaine on kõrvitsa-kohupiimapannkoogid!
Toiduainetööstuse aastakonverentsil selgus täna parim toiduaine, milleks on Saarioinen Eesti Mamma kõrvitsa-kohupiimapannkoogid.
Mamma pannkoogid võitsid ka parima valmistoidu ja parima magustoidu kategooriad.
Rahvalemmiku hääletusel võitsid Saaregurmee Babycooli sügavkülmutatud pirnipüreekuubikud.
„Kuubikute suur menu näitab, et tarbijad on üha enam hakanud hindama kohalikku ja mahedat toitu, mis on naturaalse maitsega ega sisalda lisaaineid. Tänu külmutatud kuubikute formaadile väheneb beebitoidu raiskamine – lapsevanemad saavad sulatada üles täpselt nii palju püreed, kui laps ära süüa jaksab. Nii võib ühest pakist piisata mitmeks söögikorraks eri päevadel ja püree püsib pikka aega värskena ka avatud pakendis,“ kommenteeris toiduliidu juht Sirje Potisepp.
Teisele kohale pääses rahvahääletusel FS Goodsi kookose-karrikaste. Toiduliidu juhi sõnul on asjaolu, et kõrgeid punkte said just piirkondlike väike-ettevõtjate tooted, väga tore üllatus. „Väike-ettevõtjad katsetavad julgelt ja valmistavad väga erilisi tooteid, mis võidavad õnnestumise korral tarbijate jäägitu poolehoiu ja pakuvad suurtootjate toidule mõnusat vaheldust,“ sõnas Potisepp.