1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Raha paneb rattad käima: ettevõte maksab iga rattaga tööl käidud päeva eest preemiat
Raha paneb rattad käima: ettevõte maksab iga rattaga tööl käidud päeva eest preemiat

Raha paneb rattad käima: ettevõte maksab iga rattaga tööl käidud päeva eest preemiat

Spordi- ja vabaajatarvete kett Hawaii Express otsustas viia ettevõtte aktiivseid eluviise väärtustava kultuuri uuele tasemele ning hakkab maksma töötajatele lisatasu iga päeva eest, mil tööle tullakse jalgrattaga.

Märkimisväärset rikkust palgalisa küll ei too, kuid ettevõtte juhi Alo Maidla sõnul tekitab lisatasu spordilembeses kollektiivis kahtlemata uut tüüpi hasarti.

„Maksame 3 eurot lisatasu iga päeva eest, mil töötaja rattaga tööle tuleb. Ja seda sõltumata sellest, kui kaugelt töötaja tööle tuleb või mis ilmastikuolud väljas parasjagu on. Teadvustame, et tegu pole summaga, mis paneb töötajaid oma seniseid liikumisharjumusi kategooriliselt muutma. Aga see polegi tegelikult eesmärk – meie pakutav pisike boonus vürtsitab meie tööelu, loob teatavat võistlusmomenti kolleegide ja iseendaga ning võimaldab teha endale igapäevase rattasõiduga pisike kingitus,“ sõnas Maidla.

Ettevõtte juhi sõnul on uue motivatsioonisüsteemi loomise eesmärk tõmmata veelgi selgem võrdusmärk ettevõtte sisekultuuri ja avalike sõnumite vahele.

„Kutsume alati inimesi üles eelistama igapäevase liiklusvahendina ratast, räägime, et ratas on turvaline ja tervislik valik igal aasta-ajal. Tahame, et meie meeskonnaliikmed oleksid nende sõnumite kõige ehedamaks tõestuseks. Igaüks, kes oma käitumisega meie sõnumeid kinnitab ja oma hea eeskujuga ühiskonnas muutust tekitada aitab, väärib selle eest ka preemiat,“ nentis ta.

Tegu on vaid ühe elemendiga firma tegevustest, millega toetatakse töötajate sportlikke eluviise. Ratta- ning suusavarustuse tasuta testimine, soodushinnad oma kaupade ostmiseks ning tasuta osalemine erinevatel spordiüritustel on samuti oluline osa motivatsioonipaketist, mis töötajate seas pidevalt aktiivset kasutamist leiab.

Alo Maidla lisab, et ühelt poolt aitab see tagada, et töötajad on nii füüsiliselt kui ka vaimselt heas vormis. Teisalt teeb aga spordiga tegelemine töötajatest paremad eksperdid. „Erinevate spordialadega tegelemine võimaldab meie töötajatel saada isikliku kogemuse, mille pinnalt oskame anda sporditarbeid soetavatele klientidele väga heal tasemel professionaalset nõu,“ lisas ettevõtte esindaja.

Hawaii Expressis töötab täna 77 inimest, seega oleks maksimaalne investeering uue lisatasu rahastamiseks ligikaudu 5000 eurot kuus.

Rohkem infot siit.

Head Uudised GoodNews