Tallinna restoranide nädalast võttis osa 16 000 inimest
Äsja lõppenud kümnendast Tallinna restoranide nädalast võttis osa 16 000 inimest, mis ületas korraldajate prognoose 1000 inimese võrra.
„Kümne aasta taguse ajaga võrreldes käivad Eesti inimesed kaks korda rohkem väljas söömas, mis on kompliment meie restoranidele ja kokkadele. Ka restoranide nädalat külastab igal aastal üha rohkem inimesi, sest traditsiooniliste lemmikute kõrval otsitakse uusi maitseelamusi. Aitäh kõigile 61 Tallinna restoranile, kes aitasid meil taaskord inimesed novembri hallusest hoolimata kodudest välja tuua, et neile maailmatasemel köögikunsti pakkuda,” tunnustas Tallinna restoranide nädala üks eestvedajatest Kalev Tanner.
Järgmine Tallinna restoranide nädal saab hoo sisse märtsikuus. Korraldajate sõnul kontseptsiooni ei muudeta – jätkuvalt on eesmärgiks anda külalistele võimalus taskukohase hinnaga saada osa Eesti tippkokkade loomingust.
Restoranide nädala traditsioon sai alguse 90ndate aastate alguses New Yorgist eesmärgiga julgustada inimesi rohkem väljaspool kodu einestama ja aega veetma. Eestlased on restoranide nädala formaadi hästi vastu võtnud. Ainuüksi Tallinna restoranide nädalat korraldatakse suure nõudluse tõttu juba teist aastat järjest kaks korda aastas, sügisel ja kevadel.