1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Verekeskus kutsub Märjamaal doonoripäevale 30. jaanuaril
Verekeskus kutsub Märjamaal doonoripäevale 30. jaanuaril

Verekeskus kutsub Märjamaal doonoripäevale 30. jaanuaril

Eiko Soots, kes on verd loovutanud üle 60. korra ja on aidanud muuhulgas päästa mitme vastsündinu elu

Verekeskus ootab nii uusi kui ka püsidoonoreid verd loovutama Märjamaa Valla Rahvamajja (Sauna 2) 30. jaanuaril kell 10.00-14.30.

Viimati käis Põhja-Eesti Regionaalhaigla verekeskus Märjamaal 4. oktoobril, mil doonoripäeva külastas 88 inimest, kellest verd loovutas 74 ja esmaseid doonoreid oli 11.

„Meil on väga hea meel, et Märjamaal on nii palju inimesi, kelle jaoks doonorlus on saanud regulaarseks elu osaks. Ootame väga Märjamaa inimestega taaskohtumist!” sõnas Põhja-Eesti Regionaalhaigla verekeskuse doonorluse arendusjuht Ülo Lomp. „Oodatud on ka kõik need inimesed, kes varem pole verd loovutanud, kuid sooviks seda esimest korda teha.“

Doonoriks sobib terve, puhanud ja söönud ning vähemalt 50 kg kaaluv inimene vanuses 18-60 eluaastat, kes on Eesti Vabariigi kodanik või elanud Eestis elamisloa alusel üle ühe aasta.

Doonorite verd kasutatakse rasketel operatsioonidel ja sünnitustel, patsientide raviks verejooksu, raske trauma, aneemia, leukeemia, vähi- ja maksahaiguste, põletuste ning paljude teiste haiguste puhul. Doonorivere toel on võimalikud ka paljud plaanilised operatsioonid, mida muidu liiga suure verekaotuse kartuses ei saaks sooritada.

Lisainfo www.verekeskus.ee ja Facebookis fännilehel „Doonorid ja Sõbrad“ www.facebook.com/DoonoridjaSobrad

Head Uudised GoodNews