1. Avaleht
  2. GoodNews TV
  3. VIDEO I Igavese nooruse väljakutse: nooruslikuna püsimine aitab säilitada tervist
VIDEO I Igavese nooruse väljakutse: nooruslikuna püsimine aitab säilitada tervist

VIDEO I Igavese nooruse väljakutse: nooruslikuna püsimine aitab säilitada tervist

Uus aasta, uus mina – paljud meie seast annavad aasta alguses endale lubadusi olla tervislikum, liikuda rohkem ning seavad endale mitmeid teisigi eesmärke. Sama paljud aga jätavad antud lubadused ka täitmata. Personaaltreener Janika Koch-Mäe ja näojooga õpetaja Mai-Liis Kivistik ühendasid oma jõud ja lõid uue aasta väljakutse „Igavese nooruse väljakutse: 8 nädalat uue minani“, kus tegevusi leidub alates näojoogast, lõpetades elementaarsete teemadega nagu veejoomine.

Uus aasta, uus mina – paljud meie seast annavad aasta alguses endale lubadusi olla tervislikum, liikuda rohkem ning seavad endale mitmeid teisigi eesmärke.

Nooruslikuna püsimine aitab säilitada tervist ja energilist ellusuhtumist ka kõrges eas

Mai-Liis ja Janika otsustasid koos väljakutse luua, sest suudavad teineteist ideaalselt täiendada. Janika katab kerelihaste osa ja Mai-Liis näo ja ilu osa. Lisaks on mõlemal boonusoskused – Janikal NLP ja Mai-Liisil jooga ja ravimtaimed. See kõik kokku aitas luua programmi, mida keegi pole varem teinud.

Janika Koch-Mäe ja Mai-Liis Kivistik. Foto: GoodNews, Evelin Kruus

Naised usuvad, et nooruslikuna püsimine on oluline, sest see aitab säilitada tervist, sära ning positiivset ja energilist ellusuhtumist ka kõrgemas eas. Nooruslikkuse mõiste ei peaks keskenduma ainult välimusele, vaid peaks hõlmama terviklikku lähenemist füüsilisele, vaimsele ja emotsionaalsele heaolule.

Nooruslikuna püsimine on oluline, sest see aitab säilitada tervist, sära ning positiivset ja energilist ellusuhtumist ka kõrgemas eas.

Vali iseennast ja siis suudad ka teistele heaks kaaslaseks olla

Janika soovitab endale meelde tuletada: sina oled oluline! Vali iseennast ja siis suudad ka teistele toeks ning heaks kaaslaseks olla. Ta selgitab, et väljakutse annab võimaluse uuel aastal uuesti alustada ning kohe aasta algul nö hoog sisse saada vaatamata sellele, mis maailmas toimub ja milline on hetkeseis majanduses. Väljakutse annab võimaluse tuua tähelepanu iseendale, oma tervisele ja kehale ning vaimule.

Väljakutse annab võimaluse tuua tähelepanu iseendale, oma tervisele ja kehale ning vaimule.

„Tihtipeale ei pööra inimesed näohooldusele tähelepanu, kuid see on sama oluline nagu toit, mida sööme. Meil on Eesti kliimas neli aastaaega ja me ei saa kasutada samu tooteid, mida kasutab näiteks see inimene, kellel on kogu aeg ainult suvi,“ lisab Mai-Liis.

Janika Koch-Mäe ja Mai-Liis Kivistik. Foto: GoodNews, Evelin Kruus

Emotsioonid ja vaimne seisund mõjutavad füüsilist tervist

Janika ütleb, et keha ja meel on omavahel vägagi seotud – suured muutused saavad alguse ikka siis, kui mindset seda toetab ja tulemused on kiired tulema siis, kui teame, miks me midagi tahame. Tippspordist saab siinkohal näite tuua, et tugev ja vastupidav füüsis ei taga üksi edu – määravaks saab see, mis toimub sportlase peas. Ka teel nooruslikkuse ja vitaalsuse suunas on vaja tegeleda takistavate mõttemustrite ning uskumustega, mis meie saavutusi, tegutsemist ja elu üleüldiselt piiravad.

Mai-Liis lausub, et emotsioonid ja vaimne seisund mõjutavad füüsilist tervist. Krooniline stress, ärevus või depressioon võivad kaasa aidata mitmesugustele terviseprobleemidele, sealhulgas südame-veresoonkonna probleemidele, nõrgestatud immuunsüsteemile ja seedetrakti häiretele. Positiivsed emotsioonid ja tervislik vaimne seisund võivad omakorda aga mõjuda kasulikult immuunsüsteemile ja üldisele heaolule.

Positiivsed emotsioonid ja tervislik vaimne seisund võivad omakorda aga mõjuda kasulikult immuunsüsteemile ja üldisele heaolule.

Väljakutses otsivad naised vastuseid küsimustele:

  • Milliseid lihtsaid ja tõhusaid näoga seotud tehnikaid saab õppida, et vähendada vananemisilminguid?
  • Milliseid eeliseid pakub regulaarne joogapraktika?
  • Kuidas arendada tugevat ja vastupidavat keha personaalselt kohandatud treeningkavade abil, mis aitavad saavutada parimad tulemused?
  • Kuidas teha päriselt keha noorendavaid toiduvalikuid, mis toetavad tervist seestpoolt?
  • Kuidas töötada oma alateadvusega, et murda piiranguid ja luua positiivseid harjumusi, mis toetavad nooruslikku eluviisi?
  • Milliseid tehnikaid saab õppida sügavamaks ja taastavamaks uneks ning kuidas uni mõjutab nooruslikku välimust ja energia rohket elu?
  • Kuidas õige veetarbimine mõjutab naha niisutatust ja üldist heaolu?
  • Milliseid eksperdinõuandeid saab saada nahahoolduse ja ravimtaimede kohta, et hoida nahk tervena ja nooruslikuna igas vanuses?

Väljakutsega saab liituda SIIN!

Head Uudised GoodNews