1. Avaleht
  2. GoodNews TV
  3. VIDEO I Janika Koch-Mäe: regulaarne treening parandab meeleolu
VIDEO I Janika Koch-Mäe: regulaarne treening parandab meeleolu

VIDEO I Janika Koch-Mäe: regulaarne treening parandab meeleolu

Vaimne tervis on üldise tervise lahutamatu osa ning selle eest on oluline hoolitseda – ka vaimne tervis vajab tähelepanu ja regulaarset hoolt. 20 aastat personaaltreenerina tööd teinud Janika Koch-Mäe tõdeb, et viimase saja aasta jooksul on muutunud inimeste elu ärevamaks. Meil on palju rohkem kohustusi ja rohkem survet vaimsele süsteemile, palju ambitsioone, eesmärke, kuhu püüelda ja teinekord need suured ambitsioonid ja eesmärgid ning vastutusrikkad töökohad panevad meie vaimse tervise tugeva pinge alla.

Liikumine teeb vabaks

“Maailma Terviseorganisatsiooni andmetel kogeb iga teine inimene maailmas vähemalt ühe korra elu jooksul vaimse tervise probleeme. Pidev stress ja depressioon ei ole kaugeltki enam teemad, mis puudutavad ainult üksikuid inimesi. Pikaaegne stress võib olla äärmiselt laastav tervisele,” nendib personaaltreener ja lisab, et liikumine teeb vabaks.

Pikaaegne stress võib olla äärmiselt laastav tervisele.

Janika Koch-Mäe. Foto: GoodNews, Evelin Kruus

Regulaarne treening parandab meeleolu

Aeroobsed treeningud ja aeroobne liikumine parandab Janika sõnul meie ajus verevarustust, mistõttu ärevus alaneb ning verevarustuse kaudu paraneb ajus erinevate toitainete liikumine. Samuti mõjutab regulaarne treening meie aju läbi selle, et paraneb meeleolu.

Janika Koch-Mäe. Foto: GoodNews, Evelin Kruus

Looduses kõndimine on vaimse tervise seisukohalt väga tervitatav

Janika toob välja, et tüdimuse ja väsimuse korral on kõige lihtsam panna tossud jalga ning minna loodusesse kõndima. “See on kõige lihtsam viis liikumiseks ja äärmiselt tervitatav sinu vaimsele tervisele.”

Tüdimuse ja väsimuse korral on kõige lihtsam panna tossud jalga ning minna loodusesse kõndima.

3 kõlama jäänud mõtet Janika Koch-Mäelt:

  • Liikumine teeb vabaks.
  • Aeroobsed treeningud ja aeroobne liikumine parandab meie ajus verevarustust, mistõttu ärevus alaneb ning verevarustuse kaudu paraneb ajus erinevate toitainete liikumine.
  • Kõige lihtsam on panna tossud jalga ning minna loodusesse kõndima. See on kõige lihtsam viis liikumiseks.
Head Uudised GoodNews