1. Avaleht
  2. GoodNews TV
  3. VIDEO I Miks on oluline treenida lõua- ja põsepiirkonda?
VIDEO I Miks on oluline treenida lõua- ja põsepiirkonda?

VIDEO I Miks on oluline treenida lõua- ja põsepiirkonda?

Loodusterapeut ja näojooga õpetaja Mai-Liis Kivistik toob välja, et kuigi see võib tunduda naljakas, siis lõuapiirkond on üks suurimaid, kus me oma pingeid ja emotsioone hoiame. „Olen kindel, et oled märganud vähemalt ühte inimest oma elu jooksul, kes krigistab hambaid, kui talle midagi ei meeldi. See on küll selline väikene liikumine, aga sa saad inimese olekust aru, et ta surub hambad kokku ja talle tegelikult midagi ei meeldi.“

Lõua- ja põsepiirkonna harjutused aitavad lõdvestada pingeid, mis meil sinna on kogunenud

Mai-Liisi sõnul võib see minna nii hulluks, et inimesed krigistavad ka öösiti oma hambaid ja see rikub hamba emaili. Lisaks on see koormav lõualuule ja ka üleüldiselt on oma emotsioonidega mitte tegelemine vaimselt koormavaks. „Lõua- ja põsepiirkonna harjutused aitavad väga tugevalt lõdvestada pingeid, mis meil sinna on kogunenud. Põsepiirkonna harjutused on ühed raskeimad inimestel teha, kuigi tihti näojooga harjutused tunduvad hästi lihtsad. Alati ei pruugi kõik, mis sa näed, olla nii lihtne kui tundub. Tuleb harjutada ja siis saabuvad ka tulemused,“ leiab ta.

Lõua- ja põsepiirkonna harjutused aitavad väga tugevalt lõdvestada pingeid, mis meil sinna on kogunenud.

Mai-Liis Kivistik. Foto: GoodNews, Evelin Kruus

Tehes põseharjutusi, muutub ka näo sümmeetria võrdsemaks

Mai-Liis soovitab leida enda jaoks viise, kus saad teadlikult mäluda ning tõdeb, et on olemas ka erinevaid harjutusi, mis on väga lihtsad ja mida võib teha ükskõik kus – tööl, kodus, lapsele lasteaeda järgi minnes ja sellele kulub päevast vaid 5-10 minutit. Tulemused sõltuvad geneetikast, sidekoe elastsusest ja sellest, kui tubli harjutaja sa oled – mõni näeb tulemusi nädalaga, mõni kahe kuuga.

Mai-Liis Kivistik. Foto: GoodNews, Evelin Kruus

„Tulemused tulevad ja paljud inimesed on saanud oma lõuajoone tugevamaks, teravamaks. Kui teed põseharjutusi, siis ka sinu näo sümmeetria muutub võrdsemaks. Esiteks on iseendal ja teistel kenam vaadata, aga sul on võimalik ka oma näoilmeid palju paremini kontrollida. Sa ei ole lihtsalt automaatne süsteem, vaid sa päriselt saad oma miimikat juhtida. Põsed ja lõualihased aitavad sind elus kindlasti, palju paremate kõnedeni, inimsuheteni ja kontaktini iseendaga.“

Kui teed põseharjutusi, siis ka sinu näo sümmeetria muutub võrdsemaks.

Pea meeles:

  • Kuigi see võib tunduda naljakas, siis lõuapiirkond on üks suurimaid, kus me oma pingeid ja emotsioone hoiame.
  • Lõua- ja põsepiirkonna harjutused aitavad väga tugevalt lõdvestada pingeid, mis meil sinna on kogunenud.
  • Alati ei pruugi kõik, mis sa näed, olla nii lihtne kui tundub. Tuleb harjutada ja siis saabuvad ka tulemused.
  • Kui teed põseharjutusi, siis ka sinu näo sümmeetria muutub võrdsemaks. Esiteks on iseendal ja teistel kenam vaadata, aga sul on võimalik ka oma näoilmeid palju paremini kontrollida.
  • Põsed ja lõualihased aitavad sind elus kindlasti, palju paremate kõnedeni, inimsuheteni ja kontaktini iseendaga.
Head Uudised GoodNews