1. Avaleht
  2. GoodNews TV
  3. VIDEO I Kuidas läbi igapäevaste tegevuste toetada oma loomulikku ilu?
VIDEO I Kuidas läbi igapäevaste tegevuste toetada oma loomulikku ilu?

VIDEO I Kuidas läbi igapäevaste tegevuste toetada oma loomulikku ilu?

Loodusterapeut ja näojooga õpetaja Mai-Liis Kivistik selgitab, et loomulik ilu on ilu, mida saame oma harjumustega ise toetada, näiteks läbi toitumise, vedeliku tarbimise ja une kvaliteedi. Ta nendib, et kindlasti ei tasuks siinkohal aga mõelda, et kui oled suur kohvisõber ja jood päevas mitu tassi kohvi, siis ei teki sulle näole kortse. Vastupidi – kui kehas on vedelikupuudus, on kortsud palju rohkem näha. „Iga kohvitassi kõrvale peaks ära jooma kindlasti ka klaasi vett,“ lausub ta.

Loomulik ilu on ilu, mida saame oma harjumustega ise toetada, näiteks läbi toitumise, vedeliku tarbimise ja une kvaliteedi.

Loomuliku ilu juurde kuulub ka näolihaste treenimine

Mai-Liis tõdeb, et ideaalis peaks olema nii, et kõike, mida saad endale sisse süüa, võid endale julgelt ka peale määrida. „Kõigepealt peaks valima naturaalse ilu ja alles viimases hädas, kui üldse, vaatama, mis on sellised nii-öelda välised tegevused, mida enda jaoks saad teha,“ arvab ta ja lisab, et loomuliku ilu juurde ei kuulu aga ainult nahahooldus ja see, et vaatame, mida sööme – oleks tore, kui see kõik vaid nii lihtne oleks. Tegelikkuses kuulub sinna alla ka näolihaste treenimine ehk siis näojooga.

Ideaalis peaks olema nii, et kõike, mida saad endale sisse süüa, võid endale julgelt ka peale määrida.

Näoharjutused aitavad lõdvestada ületöötavaid lihaseid

Ta selgitab, et kerelihaseid me ju treenime ja käime jõusaalis. Vahest võtab tulemuste saamine aega pool aastat, vahest aasta. Miskipärast arvame aga siiamaani, et näo puhul ei pea nii palju vaeva nägema.

Mai-Liis Kivistik. Foto: GoodNews, Evelin Kruus

„Kui peamegi pingutama, siis me ei viitsi seda teha. Sinu nägu vajab aga samamoodi treenimist, iga päev umbes 10-15 minutit. Lisaks sellele, et näoharjutused aitavad lihastoonust hoida, aitavad need ka kehal kollageeni toota, mille tulemusena on sul vähem joonekesi, vähem sügavaid kortse ja mis peamine – see aitab lõdvestada ületöötavaid lihaseid. Näiteks otsmikupiirkond, mis paljudel inimestel rääkides või emotsioone edasi andes kaasa liigub… Sinna tekib ülepinge ja seda on oluline vabastada. Siinkohal tulebki appi näojooga,“ selgitab ta.

4 kõlama jäänud mõtet Mai-Liis Kivistikult:

  • Kui kehas on vedelikupuudus, on kortsud palju rohkem näha. Iga kohvitassi kõrvale peaks ära jooma kindlasti ka klaasi vett.
  • Ideaalis peaks olema nii, et kõike, mida saad endale sisse süüa, võid endale julgelt ka peale määrida.
  • Loomuliku ilu juurde ei kuulu ainult nahahooldus ja see, et vaatame, mida sööme – sinna alla kuulub ka näolihaste treenimine, ehk näojooga.
  • Lisaks sellele, et näoharjutused aitavad lihastoonust hoida, aitavad need ka kehal kollageeni toota, mille tulemusena on sul vähem joonekesi, vähem sügavaid kortse ja mis peamine – see aitab lõdvestada.
Head Uudised GoodNews