1. Avaleht
  2. GoodNews TV
  3. VIDEO I Kuidas oma naha eest alates 40. eluaastast hoolt kanda?
VIDEO I Kuidas oma naha eest alates 40. eluaastast hoolt kanda?

VIDEO I Kuidas oma naha eest alates 40. eluaastast hoolt kanda?

Loodusterapeut ja näojooga treener Mai-Liis Kivistik toob välja, et lisaks sellele, et vananedes aeglustuvad kehas kõik protsessid, on ka keskkond meie suurimaks vaenlaseks. Eestis elades on meil neli aastaaega, mis on küll kõik väga ilusad ja omamoodi üllatavad, aga tegelikult meie nahale need üllatused ei meeldi.

Küps nahk vajab õlibaasil puhastusvahendeid

Esimene asi, mis tuleks Mai-Liisi sõnul kindlasti üle vaadata, on see, millega oma nahalt mustust või meiki eemaldad. Kas selleks on mõni tugev alkoholibaasil toode või mitte? Või pesed sa tugeva seebi või üldse dušigeeliga oma nägu? „See on tegelikult veel hullem, sest kõik need tooted võtavad meie loomuliku rasu kehalt maha. Meie keha toodab loomulikku rasu ja seda on meil vaja. Kui me nende tugevate ainetega pidevalt teda nii-öelda segame ja rikume, siis tulemuseks ongi kuiv ja ketendav nahk. Küps nahk vajab õlibaasil puhastusvahendeid. Sellepärast, et esiteks see toetab sinu enda loomulikku õli naha peal ja teiseks ta ka toidab su nahka. Nii ei teki seda tunnet peale mustuse eemaldamist, et nahk on kuiv, ketendab ja tõmbab kokku.“

Meie keha toodab loomulikku rasu ja seda on meil vaja.

Nahka tuleb igapäevaselt niisutada

Mai-Liis nendib, et nahka tuleb ka igapäevaselt niisutada. Siinkohal võib kasutada veebaasil kreemi, aga niisutamise protsessi peaks kindlasti lõpetama kas mõne hea näoli- või palsamiga, kus ei ole vett. Seda sellepärast, et need tooted lukustavad niiskuse raku sisse ja hoiavad naha mõnusalt niisutatuna terve päeva vältel. „Näiteks mesilasvaha on üks ideaalne vahend. See on väga hea niisutuse hoidja, lisaks sellele on ta täis antioksüdante ja antioksüdandid võitlevad vabade radikaalidega. Vabad radikaalid on need, mis kiirendavad meie vananemisprotsesse, aga kui kasutame tooteid, mis toetavad meie nooruse püsimist, siis on jälle meie võit natukene vanuse ees. Mesilasvaha ei tasu ka karta, sest see sobib tegelikkuses pea igale nahatüübile, isegi kõige õrnema nahaga inimestele.“

Mai-Liis Kivistik. Foto: GoodNews, Evelin Kruus

Oluline on tarbida ka vett

Mai-Liis toonitab, et ainult välispidine niisutus pole ainus, kuidas oma naha eest hoolt kanda saame. Ta toob välja, et oluline on ka vett tarbida. „Peaksime päeva jooksul piisavalt vedelikku jooma selle jaoks, et kui sul on keha seestpoolt niisutatud, siis ka välispidiselt ei ole sul nii palju joonekesi näha,“ lausub ta ja lisab, et isegi kui sul ei ole veel seda päris janutunnet, siis klaas vett võiks olla igas tunnis omal kohal. „Täpselt nii, nagu sa teed oma sirutuspause iga tunni järel, siis tuleks ka klaas vett sinna juurde lisada. Sellisel juhul särab sinu nahk ka peeglist vastu ja inimesed ei jõua ära küsida, millise kosmeetiku juures käid. Tegelikkuses oled aga vaid oma koduseid harjumusi seadnud nii, et su nahk särab ja on sulle tänulik.“

Peaksime päeva jooksul piisavalt vedelikku jooma selle jaoks, et kui sul on keha seestpoolt niisutatud, siis ka välispidiselt ei ole sul nii palju joonekesi näha.

Mai-Liis Kivistik. Foto: GoodNews, Evelin Kruus

Meelespea:

  • Esmalt tuleks üle vaadata, millega oma nahalt mustust või meiki eemaldad. Kas selleks on mõni tugev alkoholibaasil toode või mitte? Või pesed sa tugeva seebi või üldse dušigeeliga oma nägu?
  • Nahka tuleb ka igapäevaselt niisutada. Siinkohal võib kasutada veebaasil kreemi, aga niisutamise protsessi peaks kindlasti lõpetama kas mõne hea näoli- või palsamiga, kus ei ole vett. Seda sellepärast, et need tooted lukustavad niiskuse raku sisse ja hoiavad naha mõnusalt niisutatuna terve päeva vältel.
  • Ainult välispidine niisutus pole ainus, kuidas oma naha eest hoolt kanda saame. Oluline on ka vett tarbida.
  • Isegi kui sul ei ole veel seda päris janutunnet, siis klaas vett võiks olla igas tunnis omal kohal – sellisel juhul särab sinu nahk ka peeglist vastu ja inimesed ei jõua ära küsida, millise kosmeetiku juures käid.
Head Uudised GoodNews