1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Võrru plaanitakse uut meditsiinikeskust
Võrru plaanitakse uut meditsiinikeskust

Võrru plaanitakse uut meditsiinikeskust

Võru linnapea Jüri Kaver ja Lõuna-Eesti haigla juhatuse liige Arvi Vask arutasid teisipäevasel kohtumisel ideed rajada Võru linna uus esmatasandi meditsiinikeskus.

„Riik on otsustanud panustada Eesti esmatasandi arstiabi arengusse ELi vahendeid ning selle abil oleks mõistlik rajada Võru linna täiesti uus meditsiinikeskus,“ ütles Arvi Vask.

Uude, meedikute vajaduste järgi projekteeritavasse keskusse oleks Vaski sõnul võimalik koondada perearstid ning teisi meditsiiniga seotud teenusepakkujaid.

„Kindlasti ei ole haigla huvi koondada esmatasandi arstiabi Meegomäele, vaid luua head tingimused teenuse pakkumiseks Võru linnas,“ lisas Vask.

Jüri Kaveri sõnul toetab Võru linn uue meditsiinikeskuse rajamist. „Kahtlemata on see meie huvides, et Võru inimesed saaksid kasutada kvaliteetset perearstiteenust, teha seda võimalikult kodu lähedal ja mugavalt.“

Kaveri hinnangul on viimasel ajal põhjusega räägitud palju Lõuna-Eesti haigla tulevikust, kuid selle kõrval pole sugugi vähetähtis esmatasandi arstiabi areng. „Perearst on esimene, kelle poole inimene oma hädaga pöördub ja kindlasti ei tohi perearstide panust rahva tervise hoidmisel alahinnata. Seda ka investeeringute suunamise mõttes.“

Nii Kaver kui Vask avaldasid lootust, et koostöös kujuneb Võrust piirkondlik meditsiinikeskus, mille teenindusala ületab oluliselt nii Võru maakonna kui ka Eesti riigipiiri.

Head Uudised GoodNews