1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Kampaania keskendub noorte vaimsele tervisele
Kampaania keskendub noorte vaimsele tervisele

Kampaania keskendub noorte vaimsele tervisele

Kampaania keskendub noorte vaimsele terviseleEsmaspäeval algas noortele suunatud teavituskampaania „Mul on kõik OK!“, mille eesmärk on suurendada noorte teadlikkust vaimsest tervisest ja julgustada neid oma probleemidest rääkima ning abi otsima.

Rahvatervise programmijuht Elis Haan ütles, et rohkem kui pooled täiskasvanute vaimse tervise probleemid on alguse saanud lapseeas, mistõttu on eriti oluline, et lapsed ja noorukid julgeksid õigel ajal oma murest rääkida ja ka last ümbritsevad täiskasvanud märkaksid seda.

Eelkõige on kampaania suunatud 13-16-aastastele noortele ja sellega soovitakse vähendada valehäbi, mis takistab õigel ajal abi küsida. Selleks suunab kampaania noori veebikeskkondadesse www.peaasi.ee ja www.enesetunne.ee ning vaimse tervise keskustesse ja kabinettidesse.

Kampaania aluseks on loovusfestivali Kuldmuna noortekonkursil Pesamuna osalenud töö, mille autorid on Marita Tambelt ja Bruno Palmik.

„Mul on kõik OK!“ on osa Norra toetuste programmist „Rahvatervis“, mille põhirõhk on laste vaimse tervise teenuste arendamisel ja valdkondadevahelise võrgustikutöö arendamisel.

Allikas: Kesk-Eesti Tre Raadio

Head Uudised GoodNews