1. Avaleht
  2. Koos koroonast üle
  3. VALMISTU VARAKULT I COVID-19 lisakaitse: mõtle tagajärgede leevendamisele juba täna
VALMISTU VARAKULT I COVID-19 lisakaitse: mõtle tagajärgede leevendamisele juba täna

VALMISTU VARAKULT I COVID-19 lisakaitse: mõtle tagajärgede leevendamisele juba täna

Teadmatus ja klientide suurem huvi koroonaviiruse tagajärjel tekkinud olukordade leevendamiseks ajendas meid leidma võimalusi sobiva kindlustuskaitse leidmiseks. Kogu maailmas kehtiv COVID-19 lisakaitsega õnnetusjuhtumikindlustus pakub segasel ajal rohkem kindlust. Nõu annab IIZI vara- ja isikukindlustuse tootearendusjuht Pille Plees.

Kuigi ootamatu viirus näitab taganemismärke, siis ekspertide sõnul võib meid sügisel, kui mitte varem, ees oodata juba uus laine. Kahjuks ei tunta koroona ohtlikkust ja iseloomu veel piisavalt hästi ning vaktsiini väljatöötamisega võib minna oodatust kauem. Kui hetkel on võimalik end veel ette valmistada ja kindlustada, siis kahjuks ei ole teada, mis võimalused on olukorras, mil nähakse juba selgeid märke viiruse uuest hüppelisest levikust. „Kindlustada saab vaid ootamatuid olukordi ning seda, kas kindlustuskaitset ka hiljem pakutakse või mis on suurema riski taga olev hinnanumber, me kahjuks ei tea,“ nendib Plees.

Valmistu ootamatuteks juba varakult

Viirus ei küsi ega arvesta, mitu voodikohta on haiglates või kuidas eriolukord kellegi majanduslikku seisu mõjutab. Samuti ei teata, kas koroonaviirus jääbki tavapäraseks, kas maskikandmisest saab uus sotsiaalne norm, millal tuleb vaktsiin ning missuguseid tagajärgi tooks viiruse potentsiaalne järgmine laine. Küll aga on võimalik igast möödunud kriisist õppida ning ootamatusteks rohkem valmis olla.

COVID-19 lisakaitsega õnnetusjuhtumikindlustusega on kindlam mitte ainult sügisel, vaid terve aasta vältel. „Kindlustusjuhtumiks on lisaks õnnetusjuhtumile, nagu näiteks suvisel ajal võõras kohas vette hüpates saadud raske tervisekahju, ka COVID-19 viirusesse haigestumine, mistõttu tekib vajadus ravi järele intensiivravi osakonnas aga ka juhul, kui haigus lõpeb surmaga,“ lisab Pille Plees. Kindlustus ei hoia ära küll viirust või õnnetust, kuid aitab tekkivaid tagajärgi leevendada ning annab võimaluse täielikult paranemisele keskenduda. Kusjuures paremaks taastumiseks peab välja käima sama palju, kui ühe poearve eest.

Head Uudised GoodNews