Kolm põnevat jäätisekokteili kuumaks suvepäevaks
Kuigi jäätisekokteile valmistatakse tihti õuna-, ploomimahla või maasikatega, siis tegelikkuses on olemuselt lihtne ja maitsev koorejäätis suurepärane lõuend, millele sobib maalida põnevaid maitseid erinevate püreede, kookospiima, vürtside, šokolaadi ja isegi kamajahuga.
“Koorejäätis on suurepärane baastooraine, millele saab lisada erisuguseid lisandeid, tasub vaid fantaasial lasta lennata ja mõelda, et komponendid omavahel sobiksid ja üksteist täiendaksid. Minu lemmikuks on kreemise koorejäätise kombo kamajahuga ning erinevate marja- ja puuviljapüreedega,“ selgitab Butterfly kokteilibaari peabaarmen Jürgen Ulla. Selleks, et jäätisesõbrad vaid ploomimahla ja maasikaid jäätisekokteili ei paneks, jagab kogenud baarmen põnevaid retsepte, kus kohtuvad Indiast ja Sri Lankast pärit särtsakas kardemon hapuka rabarberipüreega ning troopiline ananass kodumaise kamajahuga.
Garanteeritult pakuvad Ulla koorejäätisekokteilid kuuma ilma korral seda kõige tähtsamat – jahutust. Lisaks on nende jäätisekokteilide puhul tegemist kiiresti valmivate, kuid parajalt uhkete jookidega, millega ka ootamatult saabunud külalisi kuumal suvepäeval üllatada.
Suvine kooresärakas rabarberi ja kookosega
- 40 ml rabarberipüreed
- 80 ml kookospiima
- 120 ml piima
- 2 suurt palli koorejäätist
- 1/2 tl kardemoni
Troopiline jäätisekokteil ananassi ja kamajahuga
- Pool banaani
- Pool viilu ananassi
- 120 ml piima
- 1 tl kamajahu
- 1 rida Kalevi valget šokolaadi mustikatega
- 2 suurt palli koorejäätist
Värske ja kergelt hapukas astelpaju-arbuusi vitamiinipomm
- 1 viil arbuusi
- 4-6 vaarikat
- Pool banaani
- 120 ml piima
- 10 astelpaju
- 2 suurt palli koorejäätist
Valmistamiseks mõõda kõik komponendid kõrge kitsa nõu sisse. Sega koostisosad saumikseriga või kannmikseris ühtlaseks ja kohevaks. Jaota jahutav kokteil klaasidesse, kaunista ülejäänud suviste marjadega, serveeri ja naudi!