1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Reumaliidu teabepäeval keskendutakse podagrale
Reumaliidu teabepäeval keskendutakse podagrale

Reumaliidu teabepäeval keskendutakse podagrale

Reumaliidu teabepäeval keskendutakse podagrale
Podagrast räägiti Rakveres

Eesti Reumaliit korraldab sellel aastal 17 teabepäeva kõikides maakondades (sealhulgas Tallinnas ja Ida-Virumaal ka vene keeles), et tõsta inimeste teadlikkust podagra kohta.

Kindlasti tekib küsimus – miks on üldse oluline podagrast rääkida. Põhjus on tegelikult väga lihtne. Kõigil, kes harrastavad igapäevaselt istuvat tööd, liiguvad vähe ja ei pööra rõhku tervislikule ja mitmekesisele toitumisele, on soodumus podagrasse haigestuda, ” ütles Eesti Reumaliidu kommunikatsioonijuht Kadi Hainas.

“Podagra on ülemaailmselt enam levinud liigesepõletik meestel, ent seda esineb ka naistel. Haigus tekib, kui veres tõuseb ainevahetuse jääkprodukti kusihappe tase liiga kõrgele, nii et see hakkab ladestuma liigestesse ja tekitab seal ägeda põletiku. Lisaks liigesekahjustusele suurendab podagra ka südame-, neeru- ja teiste süsteemsete haiguste tekke riski.

Praeguseks on toimunud neli teabepäeva: Raplas, Viljandis, Rakveres, ja Jõgeval. Järgmised teabepäevad toimuvad 8. juunil Tartus ning 28. juunil Paides,” lisas ta.

Teabepäeva aitavad läbi viia reumatoloogid Maria Üprus ning Raili Müller, kes räägivad haiguse olemusest, tekkest ning toitumisest, mis aitaks seda ennetada. Ühtlasi tutvustatakse teabepäeval Eesti Reumaliidu tegevust.

Head Uudised GoodNews