1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Euroopa haridusasutuste terviseedendajad kohtuvad Tallinnas
Euroopa haridusasutuste terviseedendajad kohtuvad Tallinnas

Euroopa haridusasutuste terviseedendajad kohtuvad Tallinnas

Schools for Health in EuropeTallinnas kohtuvad tänasest kuni 10. oktoobrini Euroopa riikides haridusasutustes tervise edendamise arendamisega tegeleva ehk Schools for Health in Europe (SHE) võrgustiku liikmed. Kohtumisel keskendutakse võrgustiku tulevikuplaanidele ning tutvutakse ja arutatakse uute juhendmaterjalide rakendamist.

Kohtumine algab selle aasta alguses avaldatud veebipõhise tervist edendava kooli põhimõtteid tutvustava juhendi seminariga, kust saab tuge nii tervist edendavaks kooliks pürgimisel kui ka toimiva tervist edendava kooli arendamisel.  Samuti külastatakse ühte tervist edendavat kooli Eestis – Gustav Adolfi Gümnaasiumi.

Teisel päeval keskendutakse võrgustiku tulevikuplaanide arutamisele ning kogemuste ja teabe jagamisele riikide vahel. Samuti esitletakse esmakordselt võrgustikku tutvustavat videot, kus on ka Eesti näiteid tervise edendamise rakendamisest koolipoliitika lõimitud osana.

Vaimse tervise päeval, 10. oktoobril, tutvustatakse Euroopa ühisprojektina välja töötatud vaimse tervise edendamise soovitusi koolidele ning arutatakse nende rakendamisvõimalusi. Samuti räägitakse sotsiaalmeedia kasutamise võimalustest tervise edendamise huvides.

Kohtumist korraldab Tervise Arengu Instituut koostöös SHE võrgustiku sekretariaadiga. Seda rahastab Euroopa Komisjon.

Eestis kuulub hetkeseisuga tervist edendavate haridusasutuste võrgustikku 40% lasteaedadest ja koolidest, s.o 239 lasteaeda ja 200 kooli.

Head Uudised GoodNews