1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Põhja-Tallinnas avati Eesti esimesed asumisisesed liikumisrajad
Põhja-Tallinnas avati Eesti esimesed asumisisesed liikumisrajad

Põhja-Tallinnas avati Eesti esimesed asumisisesed liikumisrajad

Fotod: Aleksandr Gužov

Eesti esimeste asumisiseste liikumisrajade avamistseremoonia toimus eile Kopli kalmistupargi peavärava juures. Kokku avatakse Põhja-Tallinnas kolm uut liikumisrada.

Kohal olid Põhja-Tallinna valitsuse juhid, liikumisradade ettevalmistamisele õla alla pannud BLRT Gruppi ja SA Eesti terviserajad esindajad, Põhja-Tallinna jalgpalliklubi Volta kasvandikud ja teised huvilised.

Pärast sõnavõtte ja infotahvlisse sümboolsete kruvide sissekeeramist läbiti üheskoos pikema raja, mis kulgeb mööda Stroomi rannajoont tulevase Pelgulinna väljakuni. Kui Pelgulinna liikumisraja pikuseks on 5,7 km, siis peamiselt Kopli poolsaare hõimav ja Kopli liinideni ulatuv raja on 3,7 km pikk.

Kalamaja asumisse tuleb Noblessneri liikumisrada, mille pikkus on 3,4 km ja mis kulgeb mööda Kalaranna tänavat, läbib Kalamaja pargi, Noblessneri, Lennusadama, beetapromenaadi ning Patarei merekindluse territooriumi. Selle raja märgistamine on mõnevõrra viibinud seoses tormikahjustustega Patarei territooriumil.

Erinevalt Meremitsa terviserajadest, asumisisesed liikumisrajad on mõeldud pigem jalutamiseks, kui sportimiseks. Lisaks annavad liikumisrajad võimaluse avastada oma kodulinnas kohti, kuhu muidu ehk ei satuks.

Liikumisradade rajamise maksumus on ligi 10 000 eurot.

Head Uudised GoodNews