1. Avaleht
  2. Toitumine
  3. Gurmaanidele
  4. RESTORANIS FARM! Bocuse d’Or Eesti võidutööd saab esmakordselt proovida autoriõhtusöögil
RESTORANIS FARM! Bocuse d’Or Eesti võidutööd saab esmakordselt proovida autoriõhtusöögil

RESTORANIS FARM! Bocuse d’Or Eesti võidutööd saab esmakordselt proovida autoriõhtusöögil

Dmitri Rooz3. veebruaril toimub restoranis FARM tippkoka Dmitri Roozi autoriõhtusöök, kus Eesti esindaja Bocuse d’Or 2017 serveerib eksklusiivselt oma Eesti eelvooru võidutööd. Ainulaadselt saavad võidutööd maitsta peale žüriid veel 100 inimest. Viiekäigulise õhtusöögi peakangelaseks on Peipsi koha unikaalses serveeringus.

Bocuse d’Or on prestiižseim kokakunsti võistlus maailmas. Esimest korda kutsuti Eesti osalema sellel maailma enim jälgitud kokandusvõistlusel 2008. aastal.

„Võtsin ette omamoodi väljakutsuva ülesande serveerida küllalt keerulist kalarooga korraga sajale inimesele, sest peakokana loomulikult soovin pakkuda seda peale žüriid ka laiemale ringile,” ütleb Dmitri Rooz.

Rooz võitis sama tööga eelmise aasta sügisel toimunud Eesti eelvooru. Dmitri Rooz on brand-chef uues Eesti kaasaegse köögi restoranis FARM ja restoranis Korsaar (mõlemad kuuluvad Eesti Parimate Restoranide 2016 hulka).

Dmitri Rooz esindab Eestit Bocuse d’Or võistlusel juba teist korda. Esimest korda esindas ta Eestit sel võistlusel aastal 2010. Rooz on suure kogemusega tippkokk, olles ametis juba üle 25 aasta, Dmitril on palju kohalikke ja rahvusvahelisi võite ning tema professionaalse käe alt on välja kasvanud uued kulinaaria staarid.

Mõningad näited võitudest: ‘Bocuse d’Or Estonia’ 2010/2015, ‘Riga Open Culinary Cup’ 2009, Baltic ‘Culinary Star’s Cup’ St. Peterburg 2009, ‘Global Chef Challenge Estonia’ 2007/2009, ‘International Kremlin Culinary Cup’ II ja III (2006) jm.

Dmitri on oma oskusi lihvinud ka paljudes Michelini tärnidega restoranides ja kuulsate kokkade juures (näiteks, Restoran Noma – 2 Michelini tärni, Marc Veyrat – 3 Michelini tärni, Manuel Bergana – 2 Michelini tärni). Märtsis 2016 läheb Dmitri uue kogemuse järele Rootsi Rrestorani Geranium Bocuse d’Or kolmekordse võitja (Kuld, Hõbe ja Pronks) Rasmus Kofoedi juurde.

Üritust esitleb Eesti Maitsete Saatkond, mille eesmärk on arendada ja edendada kohalikul ja rahvusvahelisel tasemel Eesti kaasaegset kööki ja selle kuvandit Eesti, tema piirkondade ja eestlaste etniliste alamrühmade eristatavate maitsete uurimise, väljatöötamise ja esindamise läbi.

Ürituse fookuses on autorimenüü, mille kõrvale loovad elamust Sofia Rubina Jazzbänd ning ebatavaline illusiooni show, mis pidi külalisi üllatama.

Külasta ürituse Facebooki!
Rohkem infot restorani kohta leiab SIIT!

Head Uudised GoodNews