Avaleht Toitumine RETSEPTID! Vaata, kuidas valmistada kulitšit ja pashat
RETSEPTID! Vaata, kuidas valmistada kulitšit ja pashat
Toitumine
0

RETSEPTID! Vaata, kuidas valmistada kulitšit ja pashat

0

RetseptidMunade kõrval on üks armastatumaid pühaderoogi pasha ja paljud on avastanud enda jaoks ka kulitši.

Kuidas neid ülestõusmispühade piduroogasid valmistada?

 

 

Pasha

500g 8%-list kohupiima
4-5 munakollast
100g suhkur
0,5 teelusikat vanilje suhkurt
ühe apelsiini koor (pesta, keeta läbi vähese vedelikuga ja suhkruga)
100g võid
80g rosinaid
80g kuivatatud kirsse
80g röstitud ja hakitud pähkleid
100g koort

Kôik panna paksupôhjaga potti ja seejärel korralikult läbi segada ja pliidile. Nii kui tulevad esimesed mullid võtke pott tulelt ja kallake sisu sõela peale, mis oli eelnevalt kaetud marliga.

Sõela alla pange kauss, siis saab liigne vedelik koupiimamassist eraldudada.

Seejärel jätke 4-5 tunniks toatemperatuuril seisma, misjärel pange pasha 24 tunniks külmikusse. Aja möödudes võtke külmast välja ja kaunistage meelepäraselt!

Kulitš

Pärmitaigen

500g jahu
250ml piima (külm)
30g pärmi
200g suhkur
80g võid (toasoe)
sool
80g rosinaid
80g kuivatatud kirsse
80g röstitud ja hakitud pähkleid
ühe apelsini koor (pesta, keeta läbi vähese vedeliku ja suhkruga)

Kõik kokku segada ja sõtkuda 25 minutit (võimalusel köögikombainiga). Seejärel panna kerkima 1 tunniks (kasutada kaanega kaussi). Seejärel sõtkuda uuesti läbi ja panna taas 1 tunniks kerkima. Seejärel teha parajad protsjonid ja asetada vormidesse ja taas kerkima 1-1,5 tunniks.

Seejärel 200 kraadisesse ahju 10-15 minutit.

Kui kulitš jahtub, siis katta glasuuriga (selleks lööge 2 munavalget vahtu ja lisage selle 500g tuhksuhkrut). Glasuuri valmides katta kohaselt ja kaunistada omale meelepäraselt!

Maitsvaid pühi!

VAATA VIDEOT!

mm

Kommentaarid