1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Tallinna kerkib 20 miljoni eurone tervisemaja
Tallinna kerkib 20 miljoni eurone tervisemaja

Tallinna kerkib 20 miljoni eurone tervisemaja

Tallinna kesklinnas Veerenni asumis algasid erameditsiini ettevõtetele mõeldud 8-korruselise Pharma Plaza ehitustööd, mille kogumaksumus ulatub üle 20 miljoni euro.

Ankurrentnik Confido avab 2020. aasta suvel valmivas tervisemajas Põhjamaade moodsaima erameditsiinikeskuse.

Tervisemaja arendava Pharma Plaza üks omanikke Tarmo Laanetu ütles, et ehitatav hoone on teine etapp tema visioonist rajada Veerenni asumisse Eesti suurim ja kaasaegseim erameditsiinilinnak. “Ennekõike on see patsientide mugavuse ja aja kokkuhoiu huvides, et võimalikult palju erinevaid teenuseid oleks koondatud ühte kohta,” sõnas Laanetu ja lisas, et see looks tekkivast sünergiast ka ettevõtetele kasu. Linnaku esimene maja, 2016. aasta suvel valminud Veerenni Tervisekeskus, on tänaseks väga edukalt käivitunud ja ka uue tervisemaja ligikaudu 10 000 ruutmeetri suurusest kogumahust on tänaseks lepingutega kaetud juba veidi üle poole.

Arendaja on sõlminud ankurrentniku lepingu Confido Healthcare Groupiga, mis rajab hoone kolmele korrusele Põhjamaade kaasaegseima erameditsiinikeskuse. “Confido on viie tegevusaasta jooksul kasvanud pisikesest arstikeskusest Eesti üheks juhtivaks eraarstiabi kliinikuks, kus üle poolesaja Eesti tipparsti ja spetsialisti pakub rohkem kui 300 tervise- ja heaoluteenust,” põhjendas keskust juhtiv Kadi Lambot vajadust uute pindade järele. “Meie prioriteet on alati olnud teenuste kvaliteet ning koostöös teenusedisaineritega saame uues majas kliiniku vajaduste järgi ehitatavates ruumides patsiendikogemust veelgi täiustada,” lisas ta.

Confido avab uues majas rohkem kui 3000 ruutmeetril pere-, üld- ja eriarstiabi ning päevakirurgia teenuseid pakkuva Confido erameditsiinikeskuse, Confido vaimse tervise keskuse, Confido sõltuvusravikeskuse, töötervishoiu ekspertkeskuse Juno Tervis ja radioloogiateenuste ettevõtte Nordic Imaging.

Päikesekollektoritega ja targa maja lahendusega varustatud B-energiaklassi Pharma Plaza arhitekt on Rein Murula ja ehitajaks Rand & Tuulberg.

Head Uudised GoodNews