1. Avaleht
  2. Tervis
  3. 7 kõige olulisemat trennialast muudatust kevadel
7 kõige olulisemat trennialast muudatust kevadel

7 kõige olulisemat trennialast muudatust kevadel

7 kõige olulisemat trennialast muudatust kevadelTalv on läinud ning on aeg oma keha pikast talveunest üles äratada. Isegi kui oled suutnud terve talve jooksul regulaarsest treeningkavast kinni pidada, oled ilmselt võtnud juurde paar soovimatut kilo ning jäänud füüsiliselt veidi nõrgemaks. Kevade algus sobib ideaalselt uuendusteks ning mõnede oluliste muudatuste jaoks oma tavapärases treeningkavas!

Kevadmuudatus nr. 1: Hakka õues trenni tegema

Kevad toob soojemad päikest täis päevad, nii et oleks kahju seda võimalust raisku lasta. Et oma treeningrutiini veidi mitmekesisust tuua, peaksid sellesse kaasama ka erinevaid tegevusi õues – proovi jooksmist, matkamist, rattasõitu, rulluisutamist või isegi aerutamist, kui see on võimalik. Sage päikesega kokkupuutumine annab sinu kehale ja vaimule energiat, muutes trenni vähem väsitavaks ning pikemas perspektiivis palju tõhusamaks.

Kevadmuudatus nr. 2: Tagurpidi jooksmine

Kui plaanid kevadel taas jooksma hakata, võid alustada tagurpidi jooksmisest. See kõlab ehk nagu nali, me teame seda, kuid asi on naljast kaugel. Tagurpidi jooksmine võib olla väga tõhus muudatus tavapärases treeningrutiinis, sest see muudab tavalisest jooksmisest tekkivat stressi kehale, vähendades seega muidu üpriski tavaliste vigastuste tekkimise võimalust. Kuna sinu keha pole taolise jooksmisega harjunud, tõuseb ka põletatavate kalorite hulk igal treeningsessioonil.

 Kevadmuudatus nr. 3: Valgujook enne trenni

Kui sinu tavaline trenn näeb ette ka palju jõutrenni, siis ilmselt kasutad aegajalt valgujooke, et aidata oma lihastel taastuda ning kiiremini kasvada. Valgujooke juuakse tavaliselt pärast treeningut, kuid sina võid teha teisiti ning juua seda treeningu ajal või isegi enne treeninguga alustamist. Nii jõuavad kõik toitained sinu kehasse kiiremini ning võivad sinu trenni veelgi tõhusamaks muuta. See muutus ei sobi kõigile, kuid see on väärt järeleproovimist!

Kevadmuudatus nr. 4: Sprindi

Paljud inimesed hakkavad kevadel väljas jooksmas käima, kuid vähesed mäletavad, kuidas jooksmise ajal sprinte teha. Ning mis muudab spintimise nii kasulikuks? Esiteks on sprintimisel mitmeid suurepäraseid eeliseid – see parandab kiirust, aitab vabaneda soovimatust kehamassist, tugevdab kõhulihaseid ning võib parandada üldist füüsilist vormi. Sprintimine võib sinu tavalise trenni ka huvitavamaks muuta, andes sulle rohkem energiat ning tahtejõudu vormis püsimiseks.

Kevadmuudatus nr. 5: Painduvustreening

Igasuguse füüsilise trenni lõpptulemuse määravad tihtipeale ära sinu liikumisdetailid. Oma treeningtulemuste maksimeerimiseks peab sul olema painduv keha. Ning kuidas oma keha painduvamaks muuta? Lisa oma treeningkavale lihtsalt paindumisharjutusi. Pärast soojendust venita mõni minut kõiki olulisi lihaseid oma kehas – see tõstab sinu liikumisulatust, kehatemperatuuri ning vähendab vigastuste riski.

Kevadmuudatus nr. 6: Joo rohkem vedelikke

Igasugune intensiivne treenimine, olgu see siis talvel või kevadel, nõuab kindlal määral vedelike tarbimist. Kuid kuna kevadel on temperatuurid kõrgemad ning sinu keha higistab rohkem, peaksid oma trenni ajal või pärast seda kindlasti rohkem vedelikke jooma.Vesi on keha normaalse funktsioneerimise juures ülioluline ning igasugune trenn muutub ilma piisava koguse veeta vähem tõhusaks.

Kevadmuudatus nr. 7: Jälgi oma vilumuse paranemist

Regulaarne treenimine annab aja jooksul kindlasti väga positiivseid tulemusi, kuid kui sa oma edusamme hoolikalt ei jälgi, võid kahe silma vahele jätta ühe kõige olulisema treeningtulemuse – parem minapilt ning enesekindlus. Kindlasti näed kevadel palju vaeva, et oma keha suveks ette valmistada, seega väärid seda, et näeksid edusamme oma füüsilistes võimetes, tervises ja üldises enesetundes.

Allikas: Dormeo.ee

Head Uudised GoodNews