1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Kiropraktik Priit Kõrve jagab nõuandeid ergonoomilise keskkonna loomiseks kodukontoris
Kiropraktik Priit Kõrve jagab nõuandeid ergonoomilise keskkonna loomiseks kodukontoris

Kiropraktik Priit Kõrve jagab nõuandeid ergonoomilise keskkonna loomiseks kodukontoris

Terviseteaduse magister, füsioterapeut ja manuaalterapeut/kiropraktik Priit Kõrve sõnul on kodukontoriga tihtipeale probleem selles, et see pole korralikult sisse seatud.

Pere puhul on enamasti 1-2 pereliikmel korralik töökeskkond, teised aga töötavad diivaninurgal. Mõned tunnid pole sellest midagi, ent pika kooli- ja tööpäeva puhul kipub see mõju avaldama. Kui töökoht pole ergonoomiline, tekivad sundasendid ning palju probleemialgeid.

Kõrve soovitab kasutada reguleeritava kõrgusega laudu, mis võimaldavad osa päevast istuda ja osa päevast seistes tööd teha. Headeks abivahenditeks on ka teraapiapallid ja lamedad täispuhutud padjad.

Kodustes oludes saab luua ergonoomilise töökoha ka käepäraste vahenditega. Monitori kõrgust saab näiteks reguleerida raamatutega ning istumise alla või selja taha saab toeks panna padja.

Seljavalu ennetamiseks ja leevendamiseks soovitab Kõrve iga 45-90 minuti tagant teha 10-15 minutit pausi ja võimalusel selle aja sees ka võimelda. Ka jõuharjutuste jaoks võiks iga inimene hommikul enne töö alustamist vähemalt 5 minutit aega võtta.

Oluline!

  • Sea kodukontor korralikult sisse.
  • Tee hommikuti jõuharjutusi.
  • Seljavalu ennetamiseks ja leevendamiseks tee pause.
  • Kasuta teraapiapalle.
  • Võimalusel võimle.
Head Uudised GoodNews