1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Piritale otsitakse konkursiga perearsti
Piritale otsitakse konkursiga perearsti

Piritale otsitakse konkursiga perearsti

Terviseamet on välja kuulutanud konkursi uuele nimistule perearsti leidmiseks Pirital. Konkursi tähtaeg on 18. jaanuar 2021.

Terviseamet kuulutas välja konkursi perearsti leidmiseks uuele nimistule (0-nimistu) üldarstiabi osutamiseks. Arsti teeninduspiirkond on Tallinna linn ja teenuse osutamise asukoht Pirital.

„Loodan, et Mähe perearstikeskusse ei teki pikka tühikut ja terviseamet leiab sinna kiiresti uue arsti. Siis ei pea Pirita elanikud kurseerima Viimsisse kolinud tohtrite vahet, vaid saavad taas arstiabi kodu läheduses,” sõnas Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat. Ta lisas, et enim mures on perearsti lahkumise pärast eakamad patsiendid ja paljud inimesed on küsinud, kuidas taas pääseda oma elukohale võimalikult lähedal asuva perearsti juurde, sest Viimsisse käimine on eakamatel inimestel keeruline.

Mähe Perearstikeskus

„Kui uus arst on Mähe perearstikeskusse leitud, siis tuleb soovijal perearsti nimistusse registreerumiseks esitada avaldus nimistusse võtmiseks. Loodame, et konkurss õnnestub ja Mähe perearstikeskus saab taas arsti,” ütles Liinat.

Pirital tuleb uuel arstil tööd alustada esimesel võimalusel. Kandidaadid peavad tööle asumisel end registreerima perearstina tervishoiutöötajate riiklikus registris ja oskama eesti keelt ning soovitavalt ka vene ja inglise kõnekeelt.

Kandideerimise tähtaeg on 18. jaanuar ja rohkem infot kandideerimise kohta leiab terviseameti kodulehelt.

Sügisel selgus, et Mähe perearstikeskuse arstid lõpetavad vastuvõtu Mähel ja kolivad Viimsisse. Paljud elanikud pöördusid sooviga Pirita linnaosa vanema poole, et jätkuks vastuvõtt Mähe perearstikeskuse ruumides. Linnaosavanem pöördus kirjaga terviseameti poole, milles palus leida võimalus jätkata elanike teenindamist Mähel asuvates ruumides.

Head Uudised GoodNews